Afbeelding

Smash'66 MA1 kampioen in 1e klasse

Sport 275 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Smash'66 MA1 is vorig weekend kampioen geworden in de 1e klasse.

Ondanks een nipt 2-3 verlies thuis tegen Next Volley Dordrecht was de basis voor het kampioenschap al gelegd in de weken ervoor. Het seizoen begon moeizaam voor de Alblasserdamse meiden. Na de zomerstop is het vaak lastig om de draad weer op te pakken en in het ritme te komen. De competitie werd in september weliswaar begonnen met een 4-0  winst op Next Volley Dordrecht en een 1-3 overwinning bij Molenwiek, maar het spel was nog niet denderend. Na de eerste twee wedstrijden volgde eind oktober pas de 3e match en die werd zelfs verloren.

Sliedrecht Sport had intussen al zijn wedstrijden met 4-0 gewonnen en stond stevig bovenaan in de 1e klasse C. Smash MA1 kreeg wel langzamerhand de smaak te pakken. Met een 3-1 en 4- 0 overwinning werden achtereenvolgens Flits uit Papendrecht en wederom Molenwiek uit Nieuw Lekkerland verslagen. Op 16 november stond de 1e kraker uit tegen koploper Sliedrecht op het programma. Gedreven en goed spelend veegde Smash'66 in de 1e en 2e set de vloer aan met de koploper. In de 3e set ging het aanvankelijk ook zo, maar door een goede service serie van Sliedrecht Sport, waren de meiden van Smash het even kwijt. Met 25-19 werd deze set verloren. In de 4e set ging Sliedrecht door met druk zetten en op 23-18 achter, kwam Sarah De Gruijter voor Smash aan service. Met 5 punten op rij zorgde zij weer voor de aansluiting en met een nipte 25-27 pakte Smash MA1 uiteindelijk deze set en daarmee de overwinning.

In de volgende twee wedstrijden pakte Smash MA1 de volle winst. Sliedrecht liet wat punten liggen en de tweede onderlinge confrontatie kon de beslissing brengen. Met gezonde spanning begon Smash'66 enorm gedreven en goed aan de wedstrijd. De 1e set werd met 25-21 gewonnen en de 2e en 3e set zelfs met 25-19 en 25-18. De laatste set kon de beslissing brengen. De spanning sloop een beetje in het spel en Sliedrecht kon goed bij blijven. Een 4-0 winst zou het kampioenschap betekenen en 3-1 nog niet. Met dat in het hoofd en gesteund door de supporters op de tribune lukte het Smash MA1 ook om deze set met 25-22 te winnen. Een mooie prestatie en nog belangrijker promotie naar de Hoofdklasse in de 2e helft van het seizoen.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Wethouder Arno Janssen.
Wethouder wil niet bemiddelen bij onrust Kraaihoek Noord in Papendrecht (maar wel overleggen) Nieuws 5 uur geleden
Afbeelding
Kinderen adopteren oorlogsmonument in Alblasserdam en staan stil bij oorlog en vrijheid Nieuws 6 uur geleden
Afbeelding
PAB hekelt online enquête over windturbines: 'Je kan niet eens aangeven dat je tegen bent!' Nieuws 10 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden