Heren 1 DES pakken punt tegen U.S.

Sport 258 keer gelezen

PAPENDRECHT • Heren 1 van handbalvereniging DES'72, spelend in de samenwerking Drechtsteden, wisten een punt te pakken tegen U.S. De heren speelden de hele wedstrijd tegen zichzelf en de leiding van de wedstrijd.

Gelukkig hadden beide teams daar last van en kon de winst worden gedeeld. Daar was heren 1 nog het gelukkigst mee, omdat zij de gehele wedstrijd achter de feiten aanliepen.

Heren 2 konden na het verlies van vorige week haar wedstrijd niet in winst omzetten. Er werd wisselvallig gespeeld. De tegenstander SDS '99 wist hier goed gebruik van te maken en won met 18-23.

Heren 3 stonden de gehele wedstrijd op voorsprong en gaven het de laatste minuut weg. Oliveo wist de wedstrijd aan het eind van de 2e helft te kantelen en won met 1 punt verschil.

Heren 5 speelden tegen De Meeuwen en kwamen de 2e helft goed terug na een grote achterstand. Helaas was de tijd tekort en verloor men met 20-26.

DES '72 D1 (zie foto), die nog geen wedstrijd hebben verloren, hebben met de winst op De Meeuwen D1 een mooie stap gezet richting het zaalkampioenschap. De winst van afgelopen weekend kwam niet vanzelf. Onder leiding van de goed fluitende scheidsrechter Jamie van Dalen moest er hard gewerkt worden om de winst in Papendrecht te houden. Door snel handbal te spelen en bijna alle kansen te benutten, werd uiteindelijk gewonnen met 15-10.

De jongens B speelden een mooie wedstrijd tegen het hoger geklasseerde Atomium uit Rotterdam. Zij wisten een achterstand in de 2e helft in te halen. In de laatste minuut kregen beide teams nog een 7-meter worp, waardoor gelijk werd gespeeld met 26-26.

De GJC, dat door het NHV te hoog is ingedeeld, speelden een verdienstelijke wedstrijd tegen De Meeuwen , maar verloren toch met 9-24.

De D1 van DES staat op de foto met scheidsrechter Jamie van Dalen.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 14:08