• Myrthe.
• Myrthe.

Willem de Zwijger-leerlingen winnen verkeersquiz

  •   47 keer gelezen

PAPENDRECHT • Op vrijdagochtend 13 december om 10.30 uur reikte wethouder Kees de Ruijter de prijzen uit aan twee middelbare scholieren in Papendrecht.

De leerlingen Ruby en Myrthe deden op donderdag 19 september mee aan de verkeersquiz over de MONO-campagne. Dit gebeurde rondom de middelbare scholen De Lage Waard en het Willem de Zwijger College in Papendrecht.

Fietsers zijn zich over het algemeen bewust van de risico's van bellen of appen in het verkeer. Maar de verleiding om het toch te doen is groot. Leerlingen werden in september maar ook in mei dit jaar, door een promotieteam aangesproken over het app-verbod op de fiets per 1 juli. Ook gingen ze kort met elkaar in gesprek over verkeersveiligheid. Na het invullen van een quiz over hun eigen aandacht in het verkeer maakten de scholieren kans op een nieuwe rugtas. Die werd gewonnen door Ruby en Myrthe.

Mono-campagne
MONO staat letterlijk voor één of alleen. In de campagne staat het voor met één ding bezig zijn: als je rijdt, houd je je aandacht op één ding en dat is het verkeer. MONO is ongestoord onderweg zijn, zonder afleiding van appjes of social media posts. Voor meer informatie: www.maakeenpuntvannul.nl.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }