Foto: Albert Schweitzerziekenhuis

Ziekenhuis bezorgd om vertragingen vanwege werk N3 en Wantijbrug

  •   123 keer gelezen

DORDRECHT • De Cliëntenraad van het Albert Schweitzer ziekenhuis maakt zich zorgen over vertragingen als de N3 afgesloten gaat worden vanwege de grote renovatie van de weg. De raad is blij met de toezegging dat ambulances ongehinderd gebruik kunnen maken van de Wantijbrug, wanneer die afgesloten wordt, maar vindt dat dienstdoende chirurgen, leden van OK-teams, verloskundigen en andere cruciale zorgprofessionals dezelfde uitzonderingspositie verdienen

Het is van groot belang dat het ziekenhuis, de Spoedeisende Hulp en de Regionale Huisartsenpost Drechtsteden met een minimum aan vertraging en hinder bereikbaar zijn voor iedereen die op deze belangrijke voorzieningen een beroep moet doen. "Vanzelfsprekend begrijpen wij dat er sprake is van een zekere overmacht, gezien de toestand waarin de Wantijbrug verkeert, het seizoen van de werkzaamheden en de grote lokale verkeersstroom die de N3 dagelijks verwerkt", stelt de Cliëntenraad in een verklaring. "Dit vraagt van iedereen enige aanpassing, planning en coulance; ook van patiënten, bezoekers en medewerkers van het ziekenhuis."

Met de Raad van Bestuur van het Albert Schweitzer ziekenhuis zijn wij echter van mening dat een ongehinderde voortgang van kritische processen in het ziekenhuis nu mede binnen de invloedssfeer ligt van Rijkswaterstaat en daarmee ook mede een verantwoordelijkheid is geworden van Rijkswaterstaat.

"Dat ambulances ongehinderd doorgang hebben, juichen wij uiteraard toe; maar uit de erkenning van het belang van ambulanceverkeer zou onzes inziens automatisch de erkenning moeten volgen dat (onder anderen) dienstdoende chirurgen, leden van OK-teams, verloskundigen en andere cruciale zorgprofessionals dezelfde uitzonderingspositie verdienen, wanneer zij worden opgeroepen voor spoedeisende patiëntenzorg. Dit raakt aan een groot algemeen maatschappelijk belang", aldus de Cliëntenraad.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }