Logo hetkontakt.nl/klaroen
Foto: nl.123rf.com

Kerstkaarten bezorgen voor hulpproject in Albanië

  •   37 keer gelezen

REGIO • De werkgroep Papendrecht van de stichting Hoop voor Albanië is weer een drukke decembermaand ingegaan. Eerst worden kerstkaarten bezorgd en daarna verkoopt de stichting oliebollen voor het goede doel.

Jaap Iedema van de werkgroep: "Het is alweer het veertiende achtereenvolgende jaar dat we middels het bezorgen van kerstpost een project in Albanië ondersteunen. Dit doen we dan ook nog steeds met zo'n veertig vrijwilligers.  We bezorgen voor het tarief van 50 eurocent per kaart, niet alleen in Papendrecht, maar ook in een aantal omliggende plaatsen."

Hulp nodig
Jaap en de andere vrijwilligers willen hun tijd graag investeren in een stukje hulpverlening voor mensen die weinig hoop hebben. "Zeker nu velen de beelden uit Albanië hebben gezien na de aardbeving van twee weken geleden blijkt maar weer hoe arm en kwetsbaar dit Europese land is. De situatie daar is schrijnend. Dat beetje wat men had is men kwijt en nu komt de winter eraan, winters die vaak erg koud zijn. Ook nu is Hoop voor Albanië voor hen onderweg om hulpgoederen te brengen op de plaatsen waar dit zo nodig is. Hierbij kunnen we gebruik maken van de netwerken die we al jaren hebben, we weten waar nood is en wat we moeten en kunnen doen."

Ondersteuning sportevenementen
Dit jaar wil Hoop voor Albanië we met de opbrengst van de kerstkaartenactie en de oliebollenverkoop een project ondersteunen waarbij sportevenementen worden georganiseerd voor kinderen in nood, tieners en jonge volwassenen, met als doel hen te helpen in hun ontwikkeling, maar ook om hen bekend te maken met het evangelie.

Het betreft hier een samenwerkingsprogramma van een drietal partijen in Albanië waarbij sport wordt gebruikt om in contact te komen met groepen jongeren die een doelloos leven leiden. De afgelopen jaren is met dit project in Tirana ervaring opgedaan en nu wil men dit op meerdere plaatsen in Albanië gaan organiseren.

Vorig jaar werden er ruim 5000 kerstkaarten bezorgd voor de renovatie van een opvanghuis voor weeskinderen in Maliq. Dit centrum is begin dit jaar geopend.

Meedoen
Meedoen aan de kerstkaartenactie kan door een envelop op te halen in christelijke boekwinkel Sjaloom aan de Veerpromenade 18 in Papendrecht. In deze envelop bevindt zich een brief met uitleg over de kerstkaartenactie. Mailen kan naar j.aiedema@freeler.nl. Kaarten kunnen tot en met 19 december ingeleverd worden, zodat de post tijdig en voor de kerstdagen bezorgd kan worden.

Oliebollenactie
Op dinsdag 31 december van 09.00 tot 13.00 uur kan men oliebollen en appelbeignets kopen bij de garagebox aan de Pieter Zeemanlaan 112 in Papendrecht. Hiervoor kan men nu al een bestelling doen. Deze kan ook via de email ook doorgeven op bovenstaand adres.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }