Logo hetkontakt.nl/klaroen
• Burgemeester Jaap Paans heeft leerlingen van De Schalm voorzien van vuurwerkbrillen.
• Burgemeester Jaap Paans heeft leerlingen van De Schalm voorzien van vuurwerkbrillen.

Burgemeester deelt vuurwerkbrillen uit tijdens vuurwerkles

  •   38 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Leerlingen van groep 8 van basisschool De Schalm weten sinds dinsdagmiddag 10 december precies hoe ze veilig vuurwerk moeten afsteken.

Een jongerenwerker van Jeugdpunt gaf hen vuurwerkles, waarbij ook burgemeester Jaap Paans aanschoof. Van hem kregen de kinderen een vuurwerkbril.

Veiligheid
'Lees de gebruiksaanwijzing', 'gebruik de aansteeklont', 'houd afstand en draag een vuurwerkbril'. Deze basisregels krijgen de groep 8 leerlingen op het hart gedrukt tijdens de vuurwerklessen die Jeugdpunt elk jaar verzorgt op bijna alle basisscholen. De kinderen die de les volgen krijgen een vuurwerkbril mee naar huis en een flyer waar de tips op staan.

"Veiligheid voor jong en oud, voor mens en dier staat tijdens de jaarwisseling voorop'', aldus burgemeester Jaap Paans. "Vuurwerk is prachtig om naar te kijken maar kan ook je (zicht op de) toekomst verknallen. Vuurwerkbrillen bieden dé extra bescherming om te kunnen kijken naar het prachtige siervuurwerk in ons dorp.''

Gevolgen ervaren
Naast een jongerenwerker is er bij elke les een wijkagent of een brandweerman aanwezig. Die vertelt

vanuit de praktijk wat de gevolgen kunnen zijn als je je niet aan de (vuurwerk)regels houdt. De kinderen oefenden tijdens de les niet met afsteken van vuurwerk. Wel ervaren ze wat de gevolgen van onveilig omgaan met vuurwerk kunnen zijn. Bijvoorbeeld door eens te proberen hun veters te strikken zonder al hun vingers te gebruiken.

Foto: Burgemeester Jaap Paans heeft leerlingen van De Schalm voorzien van vuurwerkbrillen.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }