Logo hetkontakt.nl/klaroen

L. & N. Smit's Stichting bezorgt 320 kerstbakjes in Nieuw-Lekkerland

  •   82 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND • Al jaren verzorgt de L. & N. Smit's Stichting in samenwerking met De Zonnebloem, Vrouwen van Nu en de Passage een kerstattentie in december voor 75-plussers en statushouders in Nieuw-Lekkerland en Kinderdijk. Alleen zij die van een kerkelijke instantie geen kerstattentie ontvangen komen in aanmerking.

De kosten van deze bakjes worden door het bedrijfsleven van Nieuw-Lekkerland bijeen gebracht.

Vorige week hebben vrijwilligers ongeveer 320 bakjes bezorgd. Voorafgaand worden door vrijwilligers van De Zonnebloem de ingrediënten uitgezocht om beurten bij Albert Heijn van Es en/of Plus van der Wal. Bakkerij van der Grijn zorgt voor een heerlijk amandelstaafje.

Daarna gingen een tiental vrijwilligers aan de slag in de vorm van een lopende band om de pakketjes in te pakken en daarna worden ze bezorgd op de bij ons bekende adressen. Het pakketje wordt altijd erg gewaardeerd door de senioren. Dit keer hadden de leerlingen van OBS  De Tuimelaar voor iedereen een mooie kerstkaart gemaakt, ook dat werd erg gewaardeerd. Het wordt door de organisatoren een mooi voorbeeld genoemd van de verbinding tussen jong en oud.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }