Logo hetkontakt.nl/klaroen

Peute Recycling Dordrecht verhuist naar Nedstaalterrein in Alblasserdam

  •   247 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Peute Recycling is van plan te verhuizen van Dordrecht naar Alblasserdam. Op maandag 9 december zijn de ruim 150 medewerkers van het bedrijf geinformeerd over deze ontwikkeling.

Door de verhuizing kan het Dordtse bedrijf binnen de regio verder groeien. Op het oude terrein van Peute wordt ruimte gemaakt voor een ander bedrijf. De verhuizing is tot stand gekomen in goed overleg tussen Peute, de gemeenten Dordrecht en Alblasserdam, de regionale ontwikkelingsmaatschappij ROM-D en Havenbedrijf Rotterdam.

Banengroei
Bedrijven een goed vestigingsklimaat bieden staat in de Drechtsteden voorop. Wethouder Burggraaf van Dordrecht: "Peute zit nu op een plek waar zij niet kunnen groeien. Door de samenwerking met Alblasserdam is die plek wel gevonden en kunnen de banen dichtbij en dus behouden blijven voor onze stad en regio."Op de plek in Dordrecht kan nu ruimte gemaakt worden voor meer water gerelateerde bedrijvigheid. "Hier is veel vraag naar, maar de plekken met kades zijn schaars en moeten we dus optimaal benutten. Dat is essentieel om ons maritieme ecosysteem gezond te houden", aldus Burggraaf.

De verhuizing van Peute draagt ook bij aan de doelstellingen om te verduurzamen binnen de Drechtsteden. De dagelijks ruim 300 vrachtwagenbewegingen over de Baanhoekweg naar de N3/A15 verdwijnen en worden vervangen door transport via de binnenvaart. Het Nedstaalterrein in Alblasserdam is voor Peute gunstig gelegen nabij de binnenvaartterminal. Dit zal veel vrachtverkeer op de Staart in Dordrecht schelen.

Kans Alblasserdam
Gemeente Alblasserdam heeft op de locatie geïnvesteerd zodat er een directe verbinding is tussen het Nedstaalterrein en de naastgelegen containerterminal BCTN. Deze nieuwe infrastructuur geeft de locatie specifieke kwaliteiten waardoor er (nog) minder vrachtverkeer nodig is. Wethouder Verheij van Alblasserdam: "Dit mooie resultaat is tot stand gekomen door een voortvarende aanpak en gezamenlijke inspanning. Het is een treffend voorbeeld van wat we met elkaar door clustering in de regio kunnen bereiken, waarbij we de groei van de werkgelegenheid, bereikbaarheid en juist ook duurzaamheid goed in het vizier hebben en met elkaar verbinden."

Bovenlokaal samenwerken
De Drechtstedengemeenten werken actief samen als het gaat om banenontwikkeling en een gezonde voedingsbodem voor de bedrijven. Wethouder Burggraaf: "Onze bovenlokale samenwerking en resultaat gerichte aanpak op het economisch domein, zorgt ervoor dat bedrijven zich in onze regio kunnen vestigen op een voor hen beste plek. Zo kunnen bedrijven in de regio blijven en krijgen zij ruimte om te groeien. Dordrecht en Alblasserdam doen dit samen met de ROM-D, die ondersteunt bij het verplaatsen van bedrijven naar de juiste plek binnen de regio."

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }