Logo hetkontakt.nl/klaroen

Papendrechtse jeugd besteedt met film aandacht aan bankpasfraude

  •   30 keer gelezen

PAPENDRECHT • Woensdag 11 december brengt Suppord Papendrecht de Instagram film "#snelgeldverdienen" uit. Met deze film wil jeugd en jongerenwerk Papendrecht jongeren bewust maken van de negatieve gevolgen van bankpasfraude.

Met een mooi verhaal en talloze beloftes worden afspraken gemaakt waarbij je wordt gevraagd om je bankpas, je pincode en inloggegevens voor internetbankieren 'uit te lenen'. Geldezel, money mule of katvanger; het zijn allemaal termen voor mensen die door criminelen voor deze praktijken geronseld worden.

Als geldezel maken vooral veel jongeren zich schuldig aan strafbare feiten. Het lijkt een makkelijke manier om snel aan geld te komen, maar behalve dat het strafbaar is en je een strafblad krijgt, moet ook al het gestolen geld terugbetaald worden. De criminelen zijn vervolgens spoorloos en beschikken als enige over het weggesluisde geld. De geldezel blijft achter met lege handen en veel ellende.

Omdat zulke vormen van fraude onder jongeren een probleem met verstrekkende gevolgen is, maakt  Suppord (jeugd en jongerenwerk Papendrecht) met de film Papendrechtse jeugd op een ludieke manier bewust van de negatieve gevolgen. De boodschap in de film luidt: geef nooit je bankpas en pincode aan iemand anders. Ook niet in ruil voor een beloofd geldbedrag; en is je bankpas is kwijtgeraakt of gestolen, bel dan direct naar je bank om hem te laten blokkeren.

De release van de film vindt plaats op Instagram. Wil je de film zien, volg dan het Instagram account: @suppordpapendrecht. Wie vragen heeft of meer over het onderwerp wil weten, kan contact opnemen met één van de jongerenwerkers: Chandre Nandoe, c.nandoe@papendrecht.nl of Manon van Leeuwen, md.van.leeuwen@papendrecht.nl.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }