Afbeelding
Foto: De Lage Waard

Leerlingen De Lage Waard geven Sintvoorstelling op basisscholen

Algemeen 123 keer gelezen

PAPENDRECHT • Afgelopen week speelden leerlingen van CSG De Lage Waard een Sinterklaasvoorstelling voor kinderen van groep 1 en 2 van basisscholen Kindcentrum Prins Constantijn en IKC Beatrix in Papendrecht.

De kinderen werden meegenomen in een verhaal met uiteraard een probleem dat Sinterklaas en zijn Pieten moesten oplossen.

De Sinterklaasvoorstelling is gemaakt door leerlingen uit de eerste tot en met de derde klas van de locatie havo/vwo. Op deze locatie volgen de leerlingen het programma Eigen Koers waarin ze een aantal uur in de week zelf hun lessen kiezen. De leerlingen hebben in vogelvlucht geleerd om met elkaar een voorstelling te maken. Van concept tot uitvoering. Ook leerden ze samenwerken en ontwikkelden ze hun spelvaardigheid.

Docent Ottelien Sebus kijkt vol trots terug op haar leerlingen: "Het was mooi om te zien dat de kinderen van groep 1 en 2 helemaal opgingen in de voorstelling en reageerden op alles wat ze zagen. Juist het element om jezelf buiten de school te presenteren is een grote uitdaging voor leerlingen. Het is heel anders spelen voor jonge kinderen dan voor volwassen of leeftijdsgenoten. Ik vond het erg leuk om leerlingen beter te leren kennen en te zien dat ze een persoonlijke groei doormaakten. We hebben echt als groep de voorstelling in elkaar gezet. Iedereen is van belang in een voorstelling dus je moet er voor elkaar zijn. Een aantal leerlingen waren timide en een beetje terughoudend, maar zij kwamen tot bloei en durfden zich te uitten in de groep en op het podium. Dat is zo geweldig om te zien!"

Kruidnotenmysterie
Een duo saboteurs dat vroeger nooit cadeautjes of snoepgoed kreeg van Sinterklaas steelt alle kruidnoten uit het Sinterklaashuis en stopt een slaapdrankje in de kruidnoten die de Pieten uit het pietenhuis gaan eten. Zo vallen de Pieten in slaap. Heel het feest bij de familie Bakker loopt in de soep. Er zit groente in de schoenen van de kinderen en zelfs de politie kan het mysterie niet oplossen. Gelukkig is het jongste Pietje niet in slaap gevallen en zij betrapt de saboteurs waardoor ze worden opgepakt. Samen met de kinderen uit de zaal worden de Pieten weer wakker gezongen en eindigt de voorstelling met een dans en feest.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden