PKC wint korfbalkraker van TOP: 27-23

Sport 101 keer gelezen

PAPENDRECHT • De korfballers van PKC/SWKGroep hebben zaterdag de topper tegen TOP/SolarCompleet met 27-23 gewonnen.

De beginfase was overduidelijk voor TOP, dat scherp startte en een 1-5 voorsprong pakte. In de loop van de eerste helft knokte PKC zich terug in de wedstrijd en vlak voor rust nam PKC een voorsprong van twee punten (15-13).

In de tweede helft kon PKC de voorsprong consolideren, tot TOP op 21-21 weer op gelijke hoogte kwam. Het bleef stuivertje wisselen tot in de slotfase, toen de Papendrechters het beslissende gaatje sloegen via doelpunten van Marijn van den Goorbergh en Sanne van der Werff.

Jet Hendriks kreeg in de laatste minuut van de wedstrijd nog een groene kaart, maar dit had geen verdere gevolgen voor de eindstand. Topscorer voor PKC werd de jarige captain Laurens Leeuwenhoek (acht goals), aan de zijde van TOP scoorde Celeste Split negen keer.