Logo hetkontakt.nl/klaroen

Voedselbank Papendrecht blij met samenwerking

  •   keer gelezen

PAPENDRECHT • De Voedselbank van Papendrecht is blij met de samenwerking die ontstaan is met supermarkten en andere middenstanders uit het dorp. Om de samenwerking te bekrachtigen kwamen de partijen vorige week bij elkaar om de samenwerking nog eens goed vast te legen.

"De inwoners van Papendrecht mogen gerust weten hoe betrokken het MKB in Papendrecht is bij de stichting Voedselbank Papendrecht", aldus Ad Tromp, die in de afgelopen periode druk bezig is geweest om detaillisten bij de Voedselbank te betrekken.

Het heeft enige tijd geduurd, maar thans werken bijna alle supermarkten in Papendrecht mee ten behoeve van de voorraad voor de wekelijkse voedselpakketten. Huishoudens die daarvoor in aanmerking komen, kunnen die op donderdag- en/of vrijdagmiddag ophalen op de locatie aan de Coornhertstraat. 

Alleen Lidl werkt landelijk met Voedselbank. "Dat moeten we respecteren", zegt Tromp. Bijna alle producten die nodig zijn, komen binnen via de middenstand. Voor ontbrekende spullen zijn er gelukkig donateurs en sponsoren.

Afgelopen woensdagmiddag kwamen (afdeling)- managers van de supermarkten maar ook vertegenwoordigers/eigenaren van diverse detaillisten bijeen voor nadere informatie, kop koffie en een gezamenlijke foto om ook deze samenwerking eens goed vast te leggen.

"De inwoners van Papendrecht mogen gerust weten hoe betrokken het MKB in Papendrecht is bij de stichting Voedselbank Papendrecht", aldus Tromp.

"Wij zijn echt blij met deze samenwerking", voegt Johan Aarnoudse, voorzitter van de Voedselbank daar nog aan toe. "Zij geven ons de hele week door producten die zij kunnen missen cq die niet meer voor de verkoop bestemd zijn maar wel aan alle criteria voldoen."

Verse producten als melk, pap en dergelijke en soms ook fruit is lastig. Maar voor een aantal zaken daarvan kunnen we gelukkig tegen een behoorlijke korting inkopen doen.  Aarnoudse: "En we staan ook een aantal keren per jaar bij de winkeliers en supermarkten om ook via het winkelend publiek aan gratis producten te komen. Zo staan we zaterdag 14 december 2019 bij Albert Heijn op winkelcentrum Wilgendonk. Ook dan zijn onze vrijwilligers weer in touw. Wij willen dat het hele jaar rouleren. Rondom de feestdagen om toch een ieder op de feiten te drukken dat een volle provisiekast niet voor een ieder vanzelfsprekend is. Steeds dan bij een andere supermarkt. De stichting kan ook best nog een aantal vrijwilligers voor bepaalde werkzaamheden gebruiken. Neem gerust contact op met het bestuur",  aldus voorzitter Aarnoudse.

Ad Tromp kan het niet genoegen benadrukken. Hij is blij met detaillisten als Albert Heijn, Jumbo (wee zaken), Dirk en MCD, maar ook Bakker Vlot, Slager Erik Vis, De Heerlijkheid Papendrecht, Bakker Bart, Toko B'ssoulfood en diverse anderen die niet genoemd willen worden. "Ik ben trots op deze ondernemers, dat zij op deze manier vriend van de Voedselbank zijn. Recent ontving men via Graafstroom Kaasfabriek als voedselbanken in de regio een partij van 5800 pondstukken kaas van een teruggekomen partij. We hebben dit mooi verdeeld in de gehele regio Alblasserwaard."

Donateurs en giften zijn altijd welkom. Dit kan komende zaterdag geregeld worden bij de kraam van de Voedselbank bij Albert Heijn in de Wilgendonk.

Op de foto van links naar rechts Gerard Vlot, Alinda en Piet Meerkerk (Dirk) Loek v.d. Waal (Jumbo) Lenny Zwijnenburg (Jumbo), Berna (Toko B'ssoulfood), Arjan Kamp (Albert Heijn), Ad Tromp, Annie Poelman, Johan Aarnoudse (allen Voedselbank) en Renée Hassink (Lions).

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }