Logo hetkontakt.nl/klaroen
• Een pedagogisch medewerker met een kruipend kind.
• Een pedagogisch medewerker met een kruipend kind.

Wasko breidt uit in Nieuw-Lekkerland

  •   162 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND •  Op 6 januari 2020 opent Wasko Kinderopvang de deuren van haar nieuwe dagopvanglocatie in het voormalige Groene Kruis bureau 't Kruispunt aan de Vonckstraat 10 in Nieuw-Lekkerland. Wasko voorziet hiermee in een grote wens van ouders, namelijk meer opvang in de eigen gemeente.

Wasko is ontzettend blij. "We hebben al geruime tijd een wachtlijst in Nieuw-Lekkerland", aldus Ester Verkerk, locatiemanager bij Wasko Kinderopvang. "We zijn trots dat we al jaren kinderopvang mogen verzorgen in Nieuw-Lekkerland en dat we eindelijk meer ouders en kinderen kunnen voorzien in hun behoefte aan kinderopvang.  Als maatschappelijke kinderopvang wil je zo veel mogelijk kinderen de ruimte geven om te groeien, zichzelf te ontwikkelen. Ouders kunnen met een gerust hart naar hun werk."

't Kruispunt wordt een kleinschalige opvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Naast een huiselijke speel- en slaapruimte, is er een mooie natuurlijke buitenruimte waar kinderen de wereld spelenderwijs kunnen ontdekken. Zo komt er onder andere een hut van wilgentenen en een zandbak met buitenkeukentje.

Op de groep staan gekwalificeerde pedagogisch medewerkers. Zij krijgen ondersteuning van één van Wasko's pedagogisch coaches. Verkerk vertelt: "Onze medewerkers worden in 2020 opgeleid tot babyspecialist. Babyspecialisten creëren een rijke speel-leeromgeving voor baby's. Ze doen leuke leeftijdsgerichte activiteiten met de kinderen om het onderlinge plezier en contact met elkaar te stimuleren en motiveren. Ze stemmen dit af op het dagritme en het individuele slaapritme van de baby. Uiteraard met veel persoonlijke zorg en warme aandacht. Dit alles in een veilige omgeving.

Peuters hebben een leuke en uitdagende ontmoetingsplek waar het vrijuit kan spelen met leeftijdsgenootjes. Peuters ervaren wat het is deel uit te maken van een groep. Ze leren op hun beurt te wachten en speelgoed te delen. De pedagogisch medewerkers bereiden de peuters spelenderwijs en ongedwongen voor op de basisschool."

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }