Logo hetkontakt.nl/klaroen
Foto: Fred van Os

Palletdichter waagt nieuwe poging langs de Rivierendriesprong

  •   55 keer gelezen

PAPENDRECHT • De Papendrechtse palletdichter Fred van Os waagt een nieuwe poging met een palletgedicht langs de rivier de Merwede, nabij het Drierivierenpunt.

Eind vorig jaar werden drie palletgedichten, waaronder die van Fred van Os, door onbekenden weggehaald. Even dachten de gedupeerde palletdichters dat Rijkswaterstaat de pallets met de gedichten verwijderd had, maar dit bleek niet het geval te zijn. Wie de pallets dan wel meegenomen heeft, is nooit duidelijk geworden.

Na ongeveer een jaar waagt Fred van Os een nieuwe poging. Fred: "Versie 2.0 staat nu weer op de plek waar hij hoort: op het Hoge Stuk, ter hoogte van de Rivierendriesprong. Ik hoop dat wandelaars even stil staan en even, net als ik, mijmerend over het water staren. Wat is de rivier toch mooi!"

De tekst van zijn versie 2.0 is iets anders dan de versie die vorig jaar ruim een maand lang op dezelfde plek gehangen heeft. De tekst luidt als volgt:

Noord 2.0
Waar is je strandje
je wuivende riet
jij stroomt verder
laat mij achter
in verdriet –osf

De palletgedichten leverden vorig jaar leuke verhalen op. Jan van Wijngaarden, een rasechte Papendrechter, bekend van het Elektrobedrijf, had het eerste palletgedicht opgehangen. Fred van Os had de tweede opgehangen. Dat wisten ze niet van elkaar. Bij toeval kwamen ze erachter. Ze woonden dicht bij elkaar en ontmoetten elkaar bij de entree van hun appartementencomplex en raakten aan de praat over de palletgedichten.

Later voegde Wim Schut, bekend van zijn fotowebsites over Papendrecht, daar een derde gedicht aan toe. Er leek een traditie van 'Low Budget Poetry' (kleine budget poëzie, red.) te ontstaan, totdat de pallets met gedichten half januari plotseling verdwenen waren.

Door het nieuwe palletgedicht te plaatsen op de achterkant van een scheepvaartbord, hoopt Fred van Os opnieuw geen afbreuk te doen aan het beeldenpark en het uitzicht over de rivier. Hij wil niets anders doen dan een onbezoldigde bijdrage leveren aan poëtisch Papendrecht.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }