•Vocaal Ensemble Cantica.
•Vocaal Ensemble Cantica.

Feestelijk kerstconcert met Cantica

Algemeen 148 keer gelezen

PAPENDRECHT • Op zaterdag 14 december organiseert de Stichting Zaterdagmiddagconcerten Papendrecht haar 250e concert, dit keer op de avond.

Dit zal een feestelijk kerstconcert zijn met Vocaal Ensemble Cantica, o.l.v. Henk van Andel. Het koor wordt begeleid door Arie de Bruijn op het fraaie Verschueren orgel. Het wordt een mooi gevarieerd programma met koor- en samenzang.

Het eerste deel omvat Duitse kerstmuziek. Het opgetogen 'Machet die Tore weit' van G. Ph.Telemann opent het programma. Daarna vervolgt het koor met 'Nun komm der Heiden Heiland', afgewisseld met orgelversetten van Walther, waarna dit lied ook in samenzang klinkt.

'Ein Kind geboren zu Bethlehem' is een koor bewerking van Praetorius in 7 verzen. Het koor zingt hierna een canon over het lied 'Heft op uw hoofden, poorten wijd', waarna hetzelfde lied in samenzang volgt.

Na het orgelintermezzo 'Von Himmel hoch' van Bach, klinkt nogmaals het feestelijke 'Machet die Tore weit' van Telemann. Het Engelse deel begint met gregoriaanse O-antifonen, waarna deze overgenomen worden door koor en samenzang in het lied 'O wijsheid daal als vruchtbare taal'.

Na een Magnificat van Byrd, klinken enkele delen uit de Messiah. Koor en samenzang wisselen elkaar af in twee bekende carols: 'In de nacht gekomen' en 'Wij trekken in een lange stoet'. Het programma wordt afgesloten met vier eigentijdse carols (2015) van Alan Bullard.

Het concert begint om 20.00 uur en wordt gehouden in de Morgensterkerk aan de Muilwijckstraat 1 in Papendrecht. De toegang is vrij, maar er is wel een collecte bij de uitgang. Voor meer informatie: www.zmcpapendrecht.nl.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21
Afbeelding
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 14:08

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden