Logo hetkontakt.nl/klaroen
• Henny Huisman en Willem Groeneveld bij de presentatie.
• Henny Huisman en Willem Groeneveld bij de presentatie. (Foto: Carin du Burck)

Willem Groeneveld presenteert eerste thriller

  •   80 keer gelezen

PAPENDRECHT • Papendrechter Willem Groeneveld heeft onlangs zijn eerste thriller gepresenteerd, getiteld 'Format'.

De uitreiking van het eerste exemplaar werd gedaan door Henny Huisman, die ook het voorwoord in Format schreef.

Het boek gaat over Robert Bergman, een jonge architect die in zijn vrije tijd televisieformats bedenkt. Hij is vastberaden, maar zijn ideeën worden elke keer afgewezen. Producenten schepen hem af met steeds dezelfde smoezen. Robert blijft volhouden en ontwikkelt zijn beste idee tot nu toe: 'Father'.

Nadat hij het format aangeboden heeft aan een groot mediabedrijf lijkt het wat hoopvoller, maar een radiostilte volgt. Weken later gebeurt er iets vreemds: Robert ontvangt een bericht van 'Father' op zijn smartphone. Kort daarna volgen er meer opdrachten, die zich tevens als een olievlek verspreiden over de smartphones in Nederland. Het format blijkt gestolen en gaat viral. De massagekte die daarop volgt, leidt tot een levensgevaarlijke situatie, waarin veel Nederlanders het slachtoffer dreigen te worden van hun eigen smartphone-verslaving. Robert moet uitvinden wie 'Father' is en wat hij van plan is. Maar heeft hij genoeg tijd?

Over de auteur
Willem M.J. Groeneveld werd in 1961 in Rotterdam-Overschie geboren. Na de havo volgde hij de grafische lerarenopleiding aan de Pedagogisch Technische Hogeschool Amsterdam en studeerde hij pedagogische wetenschappen aan de Rijksuniversiteit Leiden. Hij was in die jaren werkzaam als graficus, leraar, onderwijskundige en manager bij diverse grafische lycea. Sinds 2001 werkt hij als manager bij de overheid. 'Format' is zijn eerste thriller: een verhaal dat bol staat van spanning, verrassing, haat, liefde en soms een sprankeltje humor.

Het boek kost 20 euro en is verkrijgbaar in de boekhandel.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }