Logo hetkontakt.nl/klaroen
• Ramon Pardo, Jacco Schook (burgerraadslid bestuur), Ivana Glavas en Marko Stout (v.l.n.r.).
• Ramon Pardo, Jacco Schook (burgerraadslid bestuur), Ivana Glavas en Marko Stout (v.l.n.r.). (Foto: Gemeente Alblasserdam)

Wisseling van de wacht bij D66 Alblasserdam

  •   98 keer gelezen

ALBLASSERDAM • In het nieuwe jaar zal de samenstelling van de D66 gemeenteraadsfractie in Alblasserdam wijzigen. Ivana Glavas kiest ervoor, na een periode van twee jaar, terug te treden als raadslid.

Zij zegt hierover: "Ik heb het raadswerk vanaf maart 2018 met heel veel plezier en passie gedaan. Met name op het sociale domein heb ik het gevoel dat ik in de afgelopen 2 jaar echt een inhoudelijke bijdrage heb kunnen leveren. In mijn werkzame bestaan heb ik afgelopen zomer de overstap gemaakt naar 'Veilig Thuis'. Als procesregisseur zorg ik voor de nodige hulp wanneer er sprake is van onveiligheid in gezinnen. De energie die ik momenteel in mijn nieuwe baan moet en wil steken gaat ten koste van mijn werk als raadslid, en dat wil ik niet. Daarom maak ik nu de keuze om het raadslidmaatschap neer te leggen. Wel blijf ik betrokken bij D66 Alblasserdam en zal ik mijn kennis over het sociale domein met de D66 fractie blijven delen."

De plaats van Ivana zal in de raad opgevuld worden door Ramon Pardo. Ramon heeft al ervaring als raadslid. Hij was van 2010 tot 2018 fractievoorzitter voor D66. Bij de verkiezing van 2018 was hij lijsttrekker voor D66 maar hij koos er in maart 2018 voor zijn zetel niet in te nemen ten gunste van Ivana en Marko Stout, die destijds de nieuwe fractievoorzitter werd.

Marko over de wisseling van de wacht: "Ik heb met veel plezier met Ivana samengewerkt, het is jammer dat zij uit de raad gaat maar ik heb begrip voor haar keuze. Zij kiest voor een intensieve rol bij 'Veilig Thuis' en dat kenmerkt Ivana. Ik heb haar namelijk leren kennen als iemand met een groot sociaal hart. Ik kijk ook uit naar de samenwerking met Ramon. Eigenlijk is Ramon voor de fractie nooit weggeweest. Hij is in 2018 burgerraadslid geworden en vertegenwoordigt onze fractie vaak in commissies en regionaal verband. Het zal zo nu en dan best weer gaan knetteren in de raad met de aanwezigheid van Ramon, maar daar kan de politiek in Alblasserdam best wat van gebruiken. In onze nieuwe samenstelling zal ik fractievoorzitter blijven en neemt Ramon mijn rol als Drechtraadslid over."

Formeel zal het afscheid van Ivana Glavas en de benoeming van Ramon Pardo tijdens de laatste raadsvergadering van het jaar plaatsvinden.

De nieuwe rolverdeling binnen de D66-fractie: Marko Stout (Fractievoorzitter), Ramon Pardo (Raadslid & Drechtraadslid), Jacco Schook (Burgerraadslid commissie Bestuur & Samenleving), Remco de Boer (Burgerraadslid commissie Grondgebied), Ivana Glavas (steunfractielid Sociaal Domein) en Hans Tukker (algemeen steunfractielid).

Op de foto staan v.l.n.r.: Ramon Pardo, Jacco Schook (burgerraadslid bestuur), Ivana Glavas en Marko Stout (fractievoorzitter). Foto: Gemeente Alblasserdam

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }