Logo hetkontakt.nl/klaroen

Santarun in centrum van Papendrecht

  •   keer gelezen

PAPENDRECHT • Op zaterdag 14 december vindt op De Markt in Papendrecht weer de de Santa Run plaats.

Rotaryclub Papendrecht organiseerde de Santa Run in 2013 voor de eerste keer. Sinds vorig jaar is Atletiek Vereniging Passaat partner in de organisatie. De warming up begint om 13.30 uur. Het startschot klinkt om 14.00 uur.

De Santa Run is geen hardloopwedstrijd, maar een fun loop waaraan iedereen mee kan doen. Het parcours is circa 3,5 kilometer. Iedereen kan het in zijn of haar eigen tempo afleggen. Vooraf is er een ludieke warming up en achteraf is er warme chocomelk met wat lekkers. Er is een speciale website geopend waar direct kan worden ingeschreven; www.santarun-papendrecht.nl.

Voor verenigingen is er de Verenigingen Challenge. De vereniging die met de meeste leden meedoet met de Sant Run ontvangt een donatie van maar liefst 500 euro. Bij het inschrijven op de website kan men aangeven voor welke vereniging men meeloopt. Dus de verenigingen hebben er geen enkel extra werk aan.

Het centrale thema van Rotary Club Papendrecht is dit jaar ontmoeten en verbinden. Het doel is het organiseren van een leuk evenement met zoveel mogelijk lopers en niet alleen zoveel mogelijk geld ophalen. Een groot deel van de organisatiekosten wordt gesponsord door lokale bedrijven. Meedoen kan daardoor voor 7,50 euro. Dit is inclusief het Santa pak en een medaille.

Ieder jaar kiest Rotaryclub Papendrecht een centraal goed doel. Twee jaar geleden was dat het Hartveilig maken met openbare AED's, vorig jaar het vergroenen van schoolpleinen en dit jaar is gekozen om het nieuw te bouwen hospice de Cirkel te steunen met het realiseren van een de inrichting van het hospice. De opbrengst van de pakverkoop van de Santa Run komt dus bijna helemaal ten goede aan de inrichting van het nieuwe hospice.

Rotary Club Papendrecht en omstreken bestaat sinds 1992 en schommelt al jaren rond de 25 leden. Deze leden wonen of werken in de Papendrechtse regio of hebben hier een speciale binding mee. Iedereen heeft een verschillende beroepsgroep. Ondernemers en ondernemende mensen uit de Papendrechtse regio dus.

Bij het Rotary lidmaatschap hoort ook iets terug doen voor de maatschappij. In Rotary jargon heet dat 'Service above self'. Jaarlijks zetten de leden van de club zich hiervoor in. Soms in de openbaarheid, maar ook vaak zonder publiciteit. Het ontwikkelen van vriendschappen, van elkaar leren, ontvangen van interessante gastsprekers en de mogelijkheid tot netwerken hoort uiteraard ook bij het Rotary lidmaatschap. Rotary is de grootste vrijwilligersorganisatie ter wereld met 1,2 miljoen leden in 34000 clubs. Nederland telt 500 clubs en ruim 19.000 leden.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }