Logo hetkontakt.nl/klaroen
• De parkeerplaats van de Constantijn Huygenslaan staat vaak vol.
• De parkeerplaats van de Constantijn Huygenslaan staat vaak vol. (Foto: OP)

Parkeerdruk Constantijn Huygenslaan neemt toe; geen actie gemeente

  •   keer gelezen

PAPENDRECHT • De parkeerproblemen rondom de Constantijn Huygenslaan in Papendrecht worden steeds groter. De fractie van Onafhankelijk Papendrecht (OP) heeft woensdagavond tijdens de commissievergadering Ruimte alarm geslagen, maar de gemeente onderneemt vooralsnog geen actie.

"Na het realiseren van 't parkje aldaar zijn de parkeerplaatsen vanaf 08.30 uur allemaal bezet", vertelde OP-duoraadslid Hendrika Hoekstra woendag. "Met name aan de kant van de flat bij de Constantijn Huygenslaan met de lage huisnummers en ook langs de weg, waar een blauwe zone geldt."

Ze betoogde dat met name medewerkers in de thuiszorg, die veel in die omgeving moeten zijn, grote hinder ondervinden van de beperkte parkeermogelijkheden.

"Is het mogelijk extra parkeerplaatsen te creëren voor thuiszorgverleners in deze buurt?", vroeg mevrouw Hoekstra zich af. "Maar eventueel ook in heel Papendrecht waar thuiszorg verleners werkzaam zijn?"

Ook wilde ze weten of medewerkers van de thuiszorg een speciale parkeervergunning kunnen krijgen, zodat zij beter kunnen parkeren en niet elk uur hun auto moeten verplaatsen.

Wethouder Kees de Ruijter erkende de problemen voor de medewerkers van de thuiszorg en dat ze vaak onder tijdsdruk moeten werken. "Maar het is niet wenselijk om voor iedere doelgroep aparte parkeerplaatsen of extra parkeerplaatsen te creëren."

Ook het afgeven van speciale parkeervergunningen is niet bespreekbaar voor de wethouder. "Die hebben we ook niet voor bijvoorbeeld de brandweer of huisartsen die ergens op bezoek moeten."

Een oplossing vanuit de gemeente komt er derhalve niet voor de werkers in de thuiszorg en andere hulpverleners die te kampen hebben met de parkeerdruk rondom en in het centrum van Papendrecht.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }