Logo hetkontakt.nl/klaroen
• Mohammed in zijn supermarkt aan de Korenbloemstraat.
• Mohammed in zijn supermarkt aan de Korenbloemstraat. (Foto: Bert Bons)

Supermarkt Maha in Papendrecht dag na overval alweer open

  •   195 keer gelezen

PAPENDRECHT • Supermarkt Maha aan de Korenbloemstraat in Papendrecht is een dag na de gewapende overval alweer open.

Woensdagavond vlak voor sluitingstijd kwamen twee in het zwart geklede en gemaskerde mannen de zaak binnen. De ene had een groot mes bij zich en de ander een pistool. Eigenaar Mohammed zat bij de kassa en moest zijn geld afstaan. Nadat hij briefgeld meegegeven had en de twee richting de uitgang liepen, bedacht een van de overvallers zich en liep terug om ook nog het kleingeld op te eisen. De hele overval duurde nog geen minuut en is vastgelegd op de camera's die in de winkel hangen. De beide overvallers zijn daarop niet goed herkenbaar, omdat ze donkere kleding dragen en hun gezicht bedekt hadden.

"Ik was heel gespannen, maar kon gelukkig rustig blijven", vertelt Mohammed. Hij nam een maand geleden de winkel over van Rateb. "Ik heb het geld gegeven. Dat is het beste."

Tijdens de overval waren er geen klanten aanwezig in de kleine supermarkt aan de Korenbloemstraat. "Precies op dat moment was ik aan het bellen met Herman Nieuwstraten. Hij begeleidt mij bij de overname en de start van mijn werk. Hij heeft het gehoord dat ik werd overvallen."

Na de overval werd de politie gealarmeerd, die de beelden opgevraagd heeft en een getuigenoproep geplaatst heeft op social media.

De volgende dag, donderdag 28 november, is Mohammed 's morgens gewoon open gegaan. "Ik heb een gezin. We moeten geld verdienen omdat we moeten eten", legt Mohammed uit. Hij heeft er geen flauw idee van wie de overvallers geweest kunnen zijn.

Volgens de politie droeg één van de mannen een zogenaamd vendetta-masker. De ander had een bivakmuts op. De mannen zijn ongeveer 1,80 à 1,85 meter lang en worden tussen de 20 en 25 jaar oud geschat.

De politie is een buurtonderzoek gestart, maar kan alle hulp goed gebruiken. Wie iets gezien heeft of camerabeelden beschikbaar heeft, wordt verzocht te bellen met 0900-8844.

In de supermarkt aan de Korenbloemstraat werd in januari 2018 al eens een inbraak gepleegd. Dat was bij de vorige eigenaar Rateb.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }