Kinderdijk verliest eerste zaalwedstrijd

Sport 137 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Zaterdag 23 november speelde Kinderdijk haar eerste zaalwedstrijd van de nieuwe competitie.

De tegenstander op deze dag was Albatros uit Zwijndrecht. Voor aanvang van de wedstrijd werd Jelle Lunenborg in het zonnetje gezet, Hij heeft besloten om te stoppen met selectiekorfbal en kreeg daarom een bos bloemen.

De vakken waren deze partij: Max Donkervoort, Menno Bot, Lotte van de Lustgraaf, Laura Verveer en Martijn Kreuk, Koen Golverdingen, Simone Hoek en Marjolein Verkerk.

Binnen een minuut lag de eerste bal voor Kinderdijk in de korf. Laura zorgde voor de 1-0. Na 8 minuten was de stand echter in het voordeel van Albatros. 2-5. Tien minuten voor rust werd er na een lange aanval gescoord door Simone en was de stand 5-7. Vooral Kinderdijk miste heel veel kansen in de eerste helft waardoor de ruststand 8-12 werd.

In de tweede helft ging het iets beter met Kinderdijk en kwamen ze steeds dichter bij Albatros, wat resulteerde in de aansluitingstreffer 7 minuten voor tijd door Amanda Temmer die gewisseld was voor Simone Hoek. 17-18.

Ondanks dat kreeg Kinderdijk geen vat op de wedstrijd en Albatros ging er met de winst vandoor. Eindstand 21-23.

Scores:
Max Donkervoort 5x, Amanda Temmer, Marjolein Verkerk, Martijn Kreuk en Lotte van de Lustgraaf 3x, Laura Verveer 2x, Koen Golverdingen en Simone Hoek 1x.

De eerstvolgende wedstrijd is zaterdag 30 november om 21:20 uur tegen Juliana in Oud Gastel.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 14:08