• Wethouder Janssen stort beton voor de bouw van Merwehoofd fase 8.
• Wethouder Janssen stort beton voor de bouw van Merwehoofd fase 8.

Bouw van Merwehoofd fase 8 feestelijk gevierd

Algemeen 292 keer gelezen

PAPENDRECHT • Op maandag 25 november gaven de toekomstige bewoners, wethouder Arno Janssen van de gemeente Papendrecht, Burgland Bouw, BPD en VORM het startsein voor de bouw van zestien nieuwe herenhuizen aan het Aviolandaplein en het Bolwerk.

Na gezamenlijk luid aftellen, stortte wethouder Janssen het eerste beton, gevuld met wensenbriefjes van alle toekomstige bewoners. De 16 woningen worden gebouwd door Burglandbouw. De realisatie neemt een klein jaar in beslag. De oplevering staat gepland eind 2020.

In 2000 realiseerden ontwikkelaars VORM en BPD samen de eerste fase van woonwijk Merwehoofd te Papendrecht. In 2011 werd fase 7 van de woonwijk opgeleverd. In de tussentijd hebben deze ontwikkelaars niet stilgezeten. Achter de schermen is hard gewerkt aan de vervolgfase: de realisatie van 16 ruime gasloze herenhuizen in Merwehoofd, verdeeld in twee- en drielaagse woningen. Door het verschil in het aantal woonlagen lopen de woonoppervlaktes uiteen en is geen enkele woning hetzelfde.

Generaties lang genieten
De woningen in Merwehoofd zijn met een zeer energiezuinig. Zo wordt het energieverbruik geminimaliseerd dankzij uitstekende isolatie en ventilatie. Ook zijn alle woningen voorzien van vloerverwarming en zonnepanelen. "We bouwen comfortabele en duurzame woningen die generaties lang mee kunnen gaan en zo min mogelijk impact hebben op het milieu", vertelt Willem Romijn, Projectontwikkelaar bij VORM. "Iedere woning wordt aangesloten op het warmtenet. Hiermee zijn de toekomstige bewoners klaar voor een gasloze toekomt", vervolgt Romijn.

De voorlaatste fase
Fase 8 is de voorlaatste fase van Merwehoofd. In 2010 is de ondergrondse parkeergarage opgeleverd, waar de zestien herenhuizen van fase 8 op worden gerealiseerd. Hans van den Steenhoven, Hoofdconstructeur bij VOCON Engineering B.V. heeft het volledig project Merwehoofd geëngineerd. "Merwehoofd was een super mooi project, met alle denkbare constructieve onderdelen, zonder enig repeteerwerk", vertelt Van den Steenhoven. Na een lang dienstverband van ruim 40 jaar bij VORM, neemt hij binnenkort afscheid, om te gaan genieten van zijn welverdiende pensioen.

Alle woningen verkocht
Merwehoofd is een rustige wijk op loopafstand van het centrum van Papendrecht met veel ruimte om te spelen; de sportvelden en het drierivierenpunt liggen om de hoek. Alle woningen in Merwehoofd fase 8 zijn in een zeer kort tijdsbestek verkocht. in mei 2019 zijn de woningen in verkoop gegaan, waarna de laatste woning in de zomervakantie van 2019 was verkocht.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Politie pakt Papendrechter op bij oprollen internationaal phishing-netwerk Nieuws 18 apr, 11:24
Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden