• De zwembadkaartjes voor mantelzorgers.
• De zwembadkaartjes voor mantelzorgers. Foto: Richard van Hoek

Zwembadkaartjes voor jonge mantelzorgers uit Papendrecht

Algemeen 142 keer gelezen

PAPENDRECHT • In vervolg op de Verwenweek voor mantelzorgers overhandigde wethouder Corine Verver vrijdag 22 november zwembadkaartjes aan drie jonge mantelzorgers.

Tijdens de verwenweek, van 9 tot 16 november, waren er in Papendrecht verschillende leuke en interessante activiteiten voor mantelzorgers. Van een kopje koffie bij de bakker tot een avondje uit in het theater en een workshop mindfulness.

Hierbij aansluitend stelde het Sportcentrum Papendrecht dertig kaartjes voor toegang tot het zwembad beschikbaar voor jonge mantelzorgers. Drie van hen kregen de kaartjes persoonlijk overhandigd door wethouder Verver en directeur Erik Groeneweg van het Sportcentrum. 'Tijdens een evenement als de Verwenweek zie je hoeveel mensen zich belangeloos inzetten voor de zorg aan anderen', stelt Groeneweg. 'Als wij een kleine bijdrage kunnen leveren en waardering kunnen uitdrukken voor die inzet, doen we dat natuurlijk graag.'

De drie jonge mantelzorgers, wie de kaartjes in ontvangst namen, leerden elkaar kennen tijdens de cursus 'Speciaal voor mij'. Deze cursus was begin dit jaar gestart met vijf meiden en vier jongens tussen de acht en twaalf jaar die allemaal een broer of zus hebben met autisme of een chronische ziekte. Tijdens de Speciaal voor mij bijeenkomsten vonden de drie uit de Drechtsteden veel herkenning bij elkaar en ontstond een steeds beter contact.

Tijdens de cursus maakten ze samen met de andere deelnemers zelf een memoryspel en vertelden ze met foto's over zichzelf en hun broer of zus. Ook maakten ze tekeningen en posters van hun familie en vrienden en van de overeenkomsten en verschillen met hun broers en zussen. Hoogtepunt voor de deelnemende kinderen was een bezoek aan therapiehond Solo die met hen op een leuke en vertrouwde manier aan het werk ging om nee te leren zeggen. Tot besluit maakten de kinderen bij Suppord heerlijke cupcakes voor zichzelf en voor hun ouders.

'Ik bedank het Sportcentrum voor het mooie gebaar', laat wethouder Verver weten, 'want mantelzorgers verdienen elke vorm van waardering en respect. Daarbij maak ik graag van de gelegenheid gebruik te wijzen op de ondersteuning die mantelzorgers kunnen krijgen. Zo is er naast Speciaal voor mij onder andere ook individuele ondersteuning mogelijk voor jonge mantelzorgers bij Sterk Papendrecht.'

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Jessica Vleugel.
Jessica Vleugel uit Papendrecht terug op de buis voor vierde seizoen 'Meiden die Rijden' Nieuws gisteren
• De onthulling van de gedenksteen op het Weense Plein, met v.l.n.r. burgemeester Van Driel, ambassadeur Harz, wethouder Van der Borg en de heer Zwijnenburg.
Onthulling gedenksteen van het gerenoveerde Weense Plein in Papendrecht: 'Iets om trots op te zijn' Nieuws gisteren
Afbeelding
Zo komen flexwoningen 'De Loopplank' in Alblasserdam er uit te zien met schetsen 27 mrt, 07:27

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden