Logo hetkontakt.nl/klaroen

Eliza Faas en hond Timo winnen Distance Controll

  •   23 keer gelezen

PAPENDRECHT • Bij de Vereniging Van Hondenbezitters Papendrecht (VVHP) hebben Eliza Faas en haar hond Timo de bekerwedstrijd Distance Controll gewonnen.

Distance Controll is één van de moeilijkste onderdelen  is van Sport en Spel, het gaat vooral om de concentratie van baas en hond. Het zijn oefeningen die de hond moet verrichten  in een onbepaalde tijd, het gaat om rust en om het geven van de juiste commando's op het goede moment, géén stress, ieder krijgt de kans om de hond zijn commando's op te laten volgen.

Geen van de honden behaalde de maximale 300 punten, verschillende waren er dicht bij. Er wordt streng beoordeeld als de hond plast of poept tijdens het aflopen van het parcours van de commando's. Bij de VVHP wordt de hond niet gediskwalificeerd maar krijgt flink wat strafpunten mee, iedere hond moet immers goed uitgelaten zijn voordat ze beginnen.

Eliza Faas met haar hond Timo behaalden 287 punten, gevolgd door Paul Hersman met zijn hond Lucky met 285,5 punten en Ingrid den Uijl met haar hond Seamus met 283 punten.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }