• Wim Verwoerd.
• Wim Verwoerd.

Boekpresentatie van 'Het bloed schreeuwt uit de aarde'

Algemeen 293 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND • In het Carillon in Nieuw-Lekkerland wordt op zaterdag 30 november een boekpresentatie gegeven van het boek 'Het bloed schreeuwt uit de aarde'.

Dit aangrijpende boek, geschreven door Wim Verwoerd uit Nieuw-Lekkerland, beschrijft in 464 bladzijden de hartverscheurende geschiedenis van eeuwenlange Jodenvervolging in christelijk Europa. Er zijn al vijf presentatieavonden elders in het land geweest.

De avond zal bestaan uit twee delen. Eerst zal er kort aandacht zijn voor wat er in de Tweede Wereldoorlog in de Alblasserwaard met de Joden is gebeurd. Ook staat men aan de hand van Simon Wiesenthals boek 'Elke dag gedenkdag' stil bij wat er op deze datum, 30 november, in de geschiedenis gebeurd is met de Joden.

Daarna zal Wim aan de hand van foto's vertellen hoe hij tot het schrijven van het boek is gekomen, en wat zijn persoonlijke drijfveren zijn geweest. De vele reizen naar de Joodse gemeenschap in Oekraïne voor stichting Roechama, en de bezoeken aan tientallen massagraven en kampen in Estland, Letland, Litouwen, Wit-Rusland, Oekraïne, Polen en Oostenrijk hebben hem mede geïnspireerd.

Na de pauze zal het over de inhoud van het boek gaan. In het boek wordt de lijn aangetoond van de antisemitische kerkleer, waarin Joden als vervloekt werden gezien, naar de Shoa, de vernietiging van de Joden in Europa. Aan het eind van het boek wordt er ook ingegaan op wat de Bijbel zegt over het vergieten van onschuldig bloed en de consequenties daarvan voor Europa. "Er ligt een schuld op ons werelddeel Europa en om dat te kunnen begrijpen is het zo belangrijk dat we de geschiedenis kennen", aldus Verwoerd. Wim zal in dit tweede deel enkele onderwerpen uit het boek uitlichten, zoals de onbekende Shoa door kogels in Oost-Europa en de rol van Nederland ten opzichte van de Joden in de Tweede Wereldoorlog.

Op de avond zullen we samen ook liederen zingen, onder begeleiding van Christian Verwoerd. Ook zijn er prachtige Israëlproducten te koop van Hart4Israel.

De avond begint om 20:00 uur in het Carillon te Nieuw-Lekkerland. Aanmelden kan via www.hetbloedschreeuwt.nl. Toegang is gratis, aanmelden is niet verplicht. Het boek kan voor € 19,50 ook besteld worden via www.hetbloedschreeuwt.nl en is verkrijgbaar bij de christelijke boekhandel.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Wethouder Arno Janssen.
Wethouder wil niet bemiddelen bij onrust Kraaihoek Noord in Papendrecht (maar wel overleggen) Nieuws 5 uur geleden
Afbeelding
Kinderen adopteren oorlogsmonument in Alblasserdam en staan stil bij oorlog en vrijheid Nieuws 6 uur geleden
Afbeelding
PAB hekelt online enquête over windturbines: 'Je kan niet eens aangeven dat je tegen bent!' Nieuws 9 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden