• Anneke met een van haar honden. Op de achtergrond de sloot en het uitrenveld.
• Anneke met een van haar honden. Op de achtergrond de sloot en het uitrenveld. Foto: Bert Bons

Molenlanden onderzoekt aanleg extra hek uitrenveld

Algemeen 192 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND • De gemeente Molenlanden gaat overleg voeren over het aanleggen van een extra hek rondom het uitrenveld op de hoek van de Planetenlaan met de Marslaan in Nieuw-Lekkerland. Het lijkt erop dat het probleem wordt opgelost.

Het uitrenveld werd vorig jaar aangelegd, maar voldoet niet. Honden die daar mogen rennen, maken geregeld gebruik van de sloot en verlaten op die manier het terrein. "Er ontbreekt een hek aan de slootzijde, waardoor er een onveilige situatie ontstaat voor de honden", vertelt hondenbezitster Anneke Smit. Zij stelde het gevaar van het ontbreken van een hek aan de kaak.

"Eén hond is op de aansluitende weg doodgereden. Wat natuurlijk heel verdrietig is voor de betrokkenen", weet gemeentelijk woordvoerder Ingeborg Voogt.

Vrijdag 15 november is er een gesprek geweest tussen Anneke Smit en betrokkenen vanuit de gemeente Molenlanden. Hoewel in de oorspronkelijke afspraken er geen hek zou komen vanwege natuurlijk afbakening door een sloot, blijkt dit nu afbreuk te doen aan de toegevoegde waarde van het hondenuitrenveld.

Ingeborg: "Het mooie inwonersinitiatief, dat uit de initiatievenpot is betaald, bereikt nu zijn doel niet." Technisch is er geen bezwaar om het hek met onderhoudstoegang aanvullend te plaatsen op het bestaande hekwerk. De kosten hiervan zijn 2500 euro. We gaan er vanuit dat dit wordt opgelost. En dat deze maand duidelijk wordt wanneer dat lukt en of dat uit de initiatievenpot wordt betaald."

Anneke Smit is blij wanneer het hek geplaatst zal worden. "Het zou alleen nog wat goedkoper kunnen wanneer er geen toegangspoort in het hek hoeft voor maaimachines. Volgens mij kan zo'n klein stukje gras langs de slootkant makkelijk met de hand gemaaid worden en hoeft er geen toegangspoort in voor maaimachines."

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden