Logo hetkontakt.nl/klaroen
• Ton de Hartog (huisarts), Kees van der Staaij, Anneke Snel (SGPJ), Ardjan Boersma (beleidsmedewerker SGP Tweede Kamer) (v.l.n.r.).
• Ton de Hartog (huisarts), Kees van der Staaij, Anneke Snel (SGPJ), Ardjan Boersma (beleidsmedewerker SGP Tweede Kamer) (v.l.n.r.).

Kees van der Staaij bezoekt gezondheidscentrum Dok 11

  •   357 keer gelezen

ALBLASSERDAM • SGP Tweede Kamerlid Kees van der Staaij bezocht vrijdagmiddag 15 november het gezondheidscentrum Dok 11 in Alblasserdam. In Dok 11 zijn diverse therapeuten, specialisten en artsen gevestigd Van der Staaij was uitgenodigd door huisarts Ton den Hartog.

Van der Staaij ging met Den Hartog in gesprek over de recente 'Hartenkreet' van huisartsenorganisaties, waarin aandacht wordt gevraagd voor de hoge werkdruk voor huisartsen. In het kader van Week van het Leven is er ook gesproken over de rol van de huisarts bij ethische vragen zoals onbedoelde zwangerschappen, abortus en euthanasie.

De SGP-politicus kreeg verder een rondleiding in de apotheek van Dok 11. Apothekers Judith van Loenen en Charlotte Mallee vroegen aandacht voor de medicijntekorten, waar zij regelmatig mee te maken hebben. Aansluitend bezocht Van der Staaij hospice De Cirkel in Hendrik-Ido-Ambacht.

Kees van der Staaij over het werkbezoek: 'Ik heb veel waardering voor het betekenisvolle werk dat huisartsen doen. Door de vergrijzing, personeelstekorten en lange wachtlijsten in de zorg, komt er veel op huisartsen af. Er wordt veel van hen verwacht en verlangd. Het is belangrijk dat gemeenten, zorginstellingen en huisartsen samenwerken om goede zorg te kunnen blijven bieden.'

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }