Afbeelding
Foto: Peter Stam

Bekeuringen voor tankwagen met gevaarlijke stof die vastloopt

112 294 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Een chauffeur van een tankwagen met gevaarlijke stoffen is in de nacht van donderdag op vrijdag bekeurd omdat hij zijn tankwagen via de middenberm wilde keren en via de afrit van de A15 weer de snelweg wilde verlaten.

De brandweer van Alblasserdam en Papendrecht, een adviseur gevaarlijke stoffen, een officier van dienst, de milieudienst, Rijkswaterstaat en de politie werden in de nacht van donderdag 14 op vrijdag 15 november met spoed opgeroepen voor een melding van een ongeval met een tankwagen op de oprit naar de A15 bij Alblasserdam. In de tankwagen zouden nog gevaarlijke stoffen zitten. Ter plaatse bleek er een tankwagen overdwars in de berm te staan. De chauffeur vertelde aanvankelijk van de weg te zijn geraakt.

De brandweerlieden onderzochten eerst wat  voor stof er in de tank zat en of er sprake was van een lekkage. Dat laatste bleek niet zo te zien. In de tank zelf bleek een geringe hoeveelheid sterk gekoeld, vloeibaar, oxiderend zuurstof aanwezig te zijn. In de tank, zaten nog resten van deze gevaarlijke stof, want de tank was nog niet gereinigd.

Poging tot keren
Nadat het verkeersteam van de politie arriveerde, bleek al snel dat de chauffeur helemaal niet was geschaard of per ongeluk van de weg was geraakt. De man bekende, nadat hij met het sporenbeeld werd geconfronteerd, dat hij zijn tankwagen via de middenberm wilde keren en via de afrit van de A15 weer de snelweg wilde verlaten.

Drie boetes
De vrachtwagenchauffeur kreeg drie boetes. Eén voor het keren via de middenberm, één voor het rijden met een gevaarlijke stof en één voor het negeren van een verkeersbord. In het totaal gaat het om ongeveer 750 euro aan boetes. Verder moest de man direct de bergingskosten van zijn tankwagen betalen. Dit ging om ongeveer 700 euro.

Gevaarlijke stoffenroute
Nadat bergers de tankwagen uit de berm hadden getrokken, kon de chauffeur zijn weg via de N915 vervolgen. Op de A15 bij Alblasserdam is er een speciale gevaarlijkestoffenroute. Deze route loopt niet via de Noordtunnel, maar via de Brug over de Noord (N915).

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden