Logo hetkontakt.nl/klaroen

Sfeervol presentatieconcert door harpiste en Urker zangtalent

  •   153 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Een Urker zangtalent, begeleid door de romantische klanken van harp en strijkers. Zwanie Post en Maria Knops vonden elkaar en besloten een kerst-cd op te nemen. Op vrijdagavond 6 december presenteren de dames hun cd in de Havenkerk in Alblasserdam.

Maria Knops, een bekende harpiste uit Papendrecht, maakte een plan om een kerstalbum op te nemen waar de harp een prominente rol kreeg, begeleid door een strijkerskwartet en orgel. Toen ze Zwanie Post hoorde zingen wist ze het: deze talentvolle zangeres moet meezingen op dit kerst-album! "Haar eigen sound en haar haar gevoelvolle voordracht pasten perfect bij mijn plan", vertelt Maria.

Na een periode van muziek uitzoeken en arrangeren, de cd-opname en afwerking hiervan presenteren de dames hun gezamenlijke cd. Prachtige bekende kerstmelodieën, uitgevoerd in nieuw geschreven arrangementen. De bekende highlights zoals Stille nacht, O Holy night, Ding Dong merily on high en Komt allen tezamen zijn op te cd te beluisteren. Ook een aantal nieuwe kerstliederen zoals Jezus wordt vandaag in ons hart geboren van de bekende groep Sela en het Zoon van God, een nieuwe tekst op een prachtige melodie van de Canadese componist Stephan Moccio.

Maria Knops is onder andere bekend van de populaire muziekgroep The Musix, waar ze deel van uitmaakt. Daarnaast werkt ze veelvuldig mee aan concerten een zanguitvoeringen in het land. Zij is te beluisteren op tal van cd-opnames als solist of begeleider.

Zwanie Post: "Zingen is mijn passie waar ik alles in kwijt kan en dus niet zonder kan en dat doe ik al vanaf mijn derde jaar toen ik op klein maar dapper mocht onder de bijzondere leiding van Wim Magre, die ons altijd veel zelfvertrouwen heeft gegeven, waar wij met veel liefde aan terugdenken". Vanaf haar veertiende jaar zingt ze op het koor Immanuel onder leiding van Harm Hoeve.

De familie Post is een echte zangersfamilie. Ook tijdens dit presentatieconcert zullen zij hun bijdragen leveren, zowel als achtergrondkoor als solistisch. Moeder Mariëtte heeft haar dochters het zingen met de paplepel ingegoten. Naast Zwanie en haar moeder zullen ook de zussen Jacoba, Jannie en Grie-Janne te zien en te horen zijn. De zangeressen en harpiste zullen door Lennert Knops (orgel), Csaba Erdös (cello), Boglárka Erdös (viool), Martha van Gent (fluit).

Kaarten kunnen gereserveerd worden via www.gezinsenergieshop.nl/kerstconcerten. Een familiekaart kost 20 euro, een volwassene betaalt 10 euro en kinderen tot en met 12 jaar betalen 5 euro entree. De avond begint om 19.30 uur. De deuren gaan om 19.00 uur open. De kerk is sfeervol verlicht. Adres: Ieplaan 9, 2951 CB Alblasserdam.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }