Logo hetkontakt.nl/klaroen

Douwe Egberts punten voor de Voedselbanken en vreemde en oude muntjes

  •   117 keer gelezen

REGIO • Op 1 december start weer de inzameling van uitgeknipte en liefst getelde DE waardepunten voor pakken koffie voor de Voedselbanken.

De door Lions Voorburg acht jaar geleden gestarte actie is inmiddels landelijk en is nu in plaats van een actie van de Lions voor de Voedselbanken door Douwe Egberts veranderd in een actie van de Voedselbanken met hulp van de Lions. "Dit maakt ons als Lions Club Alblasserwaard d'Egelantier niet uit: wij doen hetzelfde  als eerst, steeds met plezier", vertelt Renée Hassink namens Lions Club Alblasserwaard d'Egelantier.

Omdat koffie niet bederft en best duur is, zeker als je heel weinig geld hebt om mee rond te komen, zijn de Voedselbanken blij met de koffie die zij niet van hun leveranciers maar wel, met een opslag van 15%, van de Douwe Egberts krijgen.

De Lions Club is blij  met getelde punten in dichte zakjes met een totaal erop geschreven.

Dat vele kleine aantallen iets groots kunnen worden, geldt ook voor de inzameling van oud en vreemd muntgeld. Die oude muntjes en die buitenlandse muntjes die toch niet terug gewisseld kunnen worden in euro's, kunnen ook in de inzameldozen.

Deze muntjes gaan naar de Nederlandse tak van Fight for Sight van de Lions. Omdat zij dit zo goed en efficiënt besteden krijgen zij van de Wilde ganzen een premie van 50%. Van de gemiddelde jaaropbrengst van wel 220.000 euro worden (staar)operaties gedaan, oogklinieken opgericht en ingericht en onderhouden, lokale mensen opgeleid en rondreizende klinieken georganiseerd.

De inzameldozen, groot of klein, staan in de winkelcentra, in de bibliotheek, in Landvast en bij verschillende kerken en de Voedselbanken zelfs het hele jaar door. De precieze plekken in de winkelcentra worden later bekend.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }