Afbeelding

Verheij Milieu gaat tuinen in Kinderdijk en Alblasserdam saneren

Algemeen 373 keer gelezen

ALBLASSERDAM/KINDERDIJK • In opdracht van de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid (OZHZ) gaat Verheij Milieu uit Sliedrecht het saneringsproject 'Kinderdijk' uitvoeren.

In deze regio is sprake van verontreiniging van lood in de bodem. Om die reden heeft de provincie Zuid-Holland aan OZHZ de opdracht gegeven om onderzoek te doen naar tuinen aan de West Kinderdijk te Alblasserdam en Molenstraat te Kinderdijk. In driekwart van de tuinen is een sterke loodverontreiniging gemeten. Een risicobeoordeling heeft bepaald welke tuinen gesaneerd moeten worden. Met deze saneringswerkzaamheden gaan wij binnenkort starten.

Vanaf week 47 (de week van 18 november) gaat het Sliedrechtse bedrijf beginnen met de eerste tuinen aan de Molenstraat. De werkzaamheden lopen door tot in het voorjaar van 2020.

De sanering heeft als doel de contactmogelijkheden met de verontreinigde grond in de tuin weg te nemen. De werkzaamheden bestaan vooral uit het aanbrengen van een schone laag grond (van tenminste 0,5 meter), of het aanbrengen van een verhardingslaag. Per tuin wordt gekeken naar de meest geschikte oplossing.

Deze werkzaamheden kunnen invloed hebben op het verkeer.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Politie pakt Papendrechter op bij oprollen internationaal phishing-netwerk Nieuws 18 apr, 11:24
Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden