Logo hetkontakt.nl/klaroen

Verheij Milieu gaat tuinen in Kinderdijk en Alblasserdam saneren

  •   222 keer gelezen

ALBLASSERDAM/KINDERDIJK • In opdracht van de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid (OZHZ) gaat Verheij Milieu uit Sliedrecht het saneringsproject 'Kinderdijk' uitvoeren.

In deze regio is sprake van verontreiniging van lood in de bodem. Om die reden heeft de provincie Zuid-Holland aan OZHZ de opdracht gegeven om onderzoek te doen naar tuinen aan de West Kinderdijk te Alblasserdam en Molenstraat te Kinderdijk. In driekwart van de tuinen is een sterke loodverontreiniging gemeten. Een risicobeoordeling heeft bepaald welke tuinen gesaneerd moeten worden. Met deze saneringswerkzaamheden gaan wij binnenkort starten.

Vanaf week 47 (de week van 18 november) gaat het Sliedrechtse bedrijf beginnen met de eerste tuinen aan de Molenstraat. De werkzaamheden lopen door tot in het voorjaar van 2020.

De sanering heeft als doel de contactmogelijkheden met de verontreinigde grond in de tuin weg te nemen. De werkzaamheden bestaan vooral uit het aanbrengen van een schone laag grond (van tenminste 0,5 meter), of het aanbrengen van een verhardingslaag. Per tuin wordt gekeken naar de meest geschikte oplossing.

Deze werkzaamheden kunnen invloed hebben op het verkeer.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten