Logo hetkontakt.nl/klaroen
• Het centrum van Papendrecht is de laatste jaren ingrijpend veranderd. Dorpsbehoud neemt de bezoekers o.a. mee naar een nog niet eens zo lang geleden verleden.
• Het centrum van Papendrecht is de laatste jaren ingrijpend veranderd. Dorpsbehoud neemt de bezoekers o.a. mee naar een nog niet eens zo lang geleden verleden. (Foto: Nico Knol)

Voorstelling Stichting Dorpsbehoud Papendrecht

  •   95 keer gelezen

PAPENDRECHT • Stichting Dorpsbehoud Papendrecht organiseert op woensdagavond 20 november weer een avond voor donateurs en andere belangstellenden, die dit jaar als thema heeft: 'Papendrecht, van vroeger en nou tot kommend jèr'.

De voorstelling vindt plaats in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat en duurt van 20.00 tot ongeveer 22.15 uur. Er is een pauze om ongeveer 20.45 uur en de zaal gaat open om 19.30 uur.

Op het programma staan onder meer het Dorpsjournaal. Daarin worden in woord en beeld activiteiten van Dorpsbehoud doorgenomen, van november 2018 (de vorige donateursavond) tot en met november 2019, alsmede zaken die de stichting opvielen.

Verder aandacht voor het boek dat verschenen is over AVAROS, geschreven door Ruud Verkerk en Gabriëlle Tielenburg. De AVAROS brommer was jarenlang bekend in het straatbeeld van Papendrecht. Ruud Verkerk zal een presentatie houden over de AVAROS geschiedenis en over Antoon van Rossum, initiatiefnemer voor de import van deze roemruchte brommers. Het boek 'AVAROS, een Belg uit Papendrecht' is in de pauze te koop voor 19,50 euro.

Pieter van Wijngaarden, bekend van de vele boeken over vliegtuigfabriek Aviolanda, is bezig met een boek over Papendrecht tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hij zal een presentatie houden over een deel van de  gegevens en foto's die hij heeft verzameld  tijdens zijn zoektocht in archieven, waaronder die van de stichting.  Er kan op  deze avond worden ingetekend voor het boek dat medio mei 2020 zal verschijnen.

Vanwege de beide 'geschiedenis presentaties' is in overleg met medewerker Arie van Dijk besloten zijn presentatie uit te stellen, maar: van uitstel komt zeker geen afstel.

Fotograaf Nico Knol heeft een groot deel van zijn omvangrijke fotocollectie aan Dorpsbehoud geschonken. Een aantal  boeiende, mooie plaatjes zal worden vertoond.

Ook de rubriek 'Herinnert u zich deze nog?' is er weer, met oude foto's, Papendrechters en het traditioneel te zingen 'versie'.

Het wordt een avond om de kennis van de geschiedenis van Papendrecht op te halen, in de pauze en na afloop bij te praten met al dan niet geboren Papendrechters, oud-Papendrecht artikelen aan te schaffen, zoals boeken, Ertepellers, handgebreide slofjes, enzovoorts.

Niet-donateurs zijn welkom tegen betaling van 7,50 euro per persoon. Kaartverkoop op 20 november in de foyer van De Willem vanaf 19.15 uur.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }