Foto: Floris Bakker

Kastanjes Veerdam Papendrecht blijven drie jaar langer staan

  •   65 keer gelezen

PAPENDRECHT • De kastanjes aan de Veerdam in Papendrecht worden pas over drie jaar gekapt en niet volgend jaar al.

D66 en met name VVD vroegen zich donderdagavond tijdens de behandeling van de begroting voor komend jaar af of de gemeente geen onnodig risico loopt door de bomen langer te laten staan. Enkele jaren geleden viel er een grote tak op een auto, die daardoor behoorlijk beschadigd raakte.

Uit onderzoek bleek dat verschillende bomen ziek of zwak waren. Er werden toen direct bomen gekapt en gesnoeid maar de gemeente vond het toen zonde om alle bomen weg te halen. Later werd besloten om dit gefaseerd te doen met het jaar 2020 als einddatum. Nu blijkt dat de gemeente die de eindkap drie jaar opgeschoven heeft.

"Nog langer wachten kan ervoor zorgen dat er nog meer takken vallen", vertelde Sophia de Keizer (VVD) tijdens de raad van afgelopen donderdag. "Neem je verantwoordelijkheid", voegde ze daaraan toe richting het gemeentebestuur.

"Ik denk dat het geen ramp is om de bomen iets gefaseerd te laten staan. Dan kunnen we er iets langer van genieten", reageerde wethouder Arno Janssen op die opmerking van de VVD.

Trijntje van Es: "Onze fractie vindt het een groot risico. Als het nu misgaat, dan is dat onmiddellijk een motie van wantrouwen richting het gemeentebestuur. Als je weet dat bomen weg moeten, stel het dan niet langer uit."

Hierop reageerde Margré van Wijngaarden, raadslid namens PAB maar ook voorzitter van Stichting Dorpsbehoud Papendrecht, dat er maar weinig bomen zijn in Papendrecht die zo goed in de gaten worden als deze en dat de veiligheid niet in het geding is.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }