• De kinderen toasten met de burgemeester op het lekkere ontbijt.
• De kinderen toasten met de burgemeester op het lekkere ontbijt. (Foto: Bert Bons)

Lekker eten en kletsen tijdens Burgemeestersontbijt in Alblasserdam

  •   32 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Burgemeester Jaap Paans en wethouder Dorien Zandvliet hebben donderdagochtend 7 november samen ontbeten met de kinderen van de groepen 6 en 7 van basisschool Het Palet.

Met dit Burgemeestersontbijt gaven ze met elkaar het goede voorbeeld voor een gezonde start van de dag. Het Burgemeestersontbijt vindt jaarlijks plaats in de week van het Nationaal Schoolontbijt. In deze week ontbijten een half miljoen kinderen gezond en gezellig samen op 2750 basisscholen en in 250 gemeentehuizen met hun burgemeester.

Omdat het gemeentehuis van Alblasserdam momenteel verbouwd wordt, vond het Burgemeestersontbijt ditmaal plaats in Landvast. Eerst gaf de burgemeester een korte geschiedenisles over de ambtsketen en daarna gingen de kinderen met de burgemeester en wethouder Zandvliet aan tafel.

De aandacht voor een gezond ontbijt is nodig omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Met een donatie van honderd euro aan Het Vergeten Kind betaalde de burgemeester donderdagochtend symbolisch voor het ontbijtje dat de kinderen meebrachten. Het Vergeten Kind strijdt voor een Nederland waarin elk kind zich écht voelt, zich goed ontwikkelt en volwaardig meedoet in de maatschappij.

Er werd tijdens het Burgemeestersontbijt in Landvast gezellig gekletst over van alles en nog wat, waarbij de burgemeester de kinderen tussendoor subtiel wees op het belang van gezonde voeding en een goed ontbijt.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }