Logo hetkontakt.nl/klaroen
Foto: Leo van Meerkerk

Het Kompas houdt briefschrijfactie vanwege onderwijsstaking

  •   keer gelezen

ALBLASSERDAM • De leerkrachten en andere medewerkers van Het Kompas hebben besloten niet aan de onderwijsstaking mee te doen. In plaats daarvan hebben ze een schrijfactie gehouden.

"Niet dat we niet achter de eisen die gesteld worden staan. Hier staan we vierkant achter", aldus de school. "Om ons toch te laten horen hebben we een andere actie georganiseerd. Met alle kinderen van school hebben we brieven geschreven aan minister Slob om te laten weten dat de grens in het onderwijs is bereikt."

De ouders van de kinderen werd gevraagd een envelop met postzegel mee te geven naar school. Om de leerkrachten te ontlasten is zelfs gevraagd om het adres alvast op de envelop te schrijven (in elk geval bij de jongere kinderen). Ouders hebben hier massaal gehoor aan gegeven.

Op woensdag 6 november zijn de brieven van de kinderen in de brievenbus gedaan. Donderdag 7 november ontvangt de minister een postzak vol brieven. "Hopelijk is hij gevoelig voor de noodkreet van de kinderen waar het uiteindelijk allemaal om gaat!", aldus de school. "Het gaat om de toekomst van onze en uw kinderen en daarmee om de toekomst van heel Nederland."

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }