Logo hetkontakt.nl/klaroen

Geslaagde aftrap eerste Oogcafé in Alblasserdam

  •   41 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Woensdag 6 november vond het eerste Oogcafé plaats bij Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA). Twaalf mensen met een visuele beperking kwamen samen en deelden op een gemoedelijke wijze hun verhaal.

Plezier, meeleven en tips lagen dicht bij elkaar. Denk aan wandelstokken met een GPS-functie of het vinden van iemand die helpt met de boodschappen op volgorde van datum te zetten. Een deel van de aanwezigen had zelf geen visuele beperking, maar hebben hier wel mee te maken in hun omgeving. Tevens was er iemand van de Oogvereniging aanwezig, de patiënten- en belangenorganisatie voor alle mensen met een oogaandoening in Nederland.

Marion Korteland, dorpsmakelaar van de SWA: "Prachtig om te merken dat zo'n ontmoetingsmoment echt door alle aanwezigen gewaardeerd wordt. Dat dit idee komt vanuit twee inwoners van Alblasserdam, maakt het een geslaagd bewonersinitiatief!"

Het eerstvolgende Oogcafé vindt plaats op woensdag 4 december vanaf 14.00 uur. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via 078-2021220 of info@stichtingwelzijnalblasserdam.nl. Inwoners van Alblasserdam kunnen met een goed idee voor de straat, buurt of wijk terecht bij de SWA. Kijk voor voorbeelden op www.stichtingwelzijnalblasserdam.nl of neem contact op via bovenstaande gegevens.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }