Afbeelding

Thema-avond GGZ over verslaving in de kerk

Algemeen 119 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Op woensdag 13 november organiseert De Hoop ggz in Alblasserdam een thema-avond over verslaving in de kerk. De bijeenkomst vindt plaats in de Ichthuskerk aan het Scheldeplein 2 in Alblasserdam.

Steeds meer mensen ervaren psychische klachten of worstelen met een verslaving. Ook binnen kerken neemt dit aantal toe. Het is een uitdaging in het pastoraat om hier goed mee om te gaan. Er kunnen vragen ontstaan, zoals: hoe staan we tegenover mensen met psychische klachten of een verslaving? Hoe kunnen we hen helpen, zonder dat we zelf een professional zijn? De sprekers van De Hoop gaan op een interactieve manier het gesprek aan over dit thema. Daarbij is alle ruimte voor vragen.

De inloop is om 19.30 uur en de avond begint om 20.00 uur. De avond is bedoeld voor betrokkenen bij het verlenen van pastorale zorg in de kerkelijke gemeente. De avond is kosteloos bij te wonen. Aanmelden kan via www.vriendenvandehoop.nl/agenda/thema-verslaving.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden