Logo hetkontakt.nl/klaroen
• Edwin en Els Prins.
• Edwin en Els Prins. (Foto: Leonard van der Kuijl)

Banketbakkerij Prins uit Alblasserdam viert 25-jarig jubileum

  •   430 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Banketbakkerij Prins aan het Scheldeplein in Alblasserdam heeft in de afgelopen maand haar 25-jarig jubileum gevierd.

De hele maand oktober waren er aanbiedingen en afgelopen zaterdag was het hoogtepunt met een open huis in de winkel en de bakkerij. "We hebben alle facetten van het vak getoond; van grondstof tot eindproduct. We maken hier alles zelf, dus we konden veel laten zien", vertellen Edwin en Els Prins, die 25 jaar geleden 22 en 20 jaar oud waren toen ze als jonge ondernemers aan de slag gingen op het winkelcentrum in de wijk Kinderdijk.

"Het was zaterdag een super dag, echt hartverwarmend", vervolgt Els over afgelopen zaterdag. "Dan zie je dat je een praktische functie hebt met het gebak, de chocolade en het brood dat je aanbiedt, maar dat we ook een belangrijke sociale functie hebben. Voor sommige mensen zijn we 's morgens de eerste die ze spreken."

Edwin staat bekend als een creatieve banketbakker, die vrijwel alles op smaak, op maat en op kleur kan maken. "We proberen met de seizoenen mee te gaan. We hebben in de zomer het thema 'Alblasserdam aan de zee' uitgewerkt en hebben de winkel nu gezellig in sint sfeer aangekleed. Ik ben geïnspireerd door de laatste mode en heb nu zelfs een gebakje in tijgerprint ontwikkeld. Als klant moet het elke keer een feestje en een verrassing zijn om hier te komen!"

Vijf jaar geleden werd de banketbakkerij uitgebreid met het winkelpand ernaast. De warme bakkerij zit aan de 'oude' kant en de koude bakkerij is verhuisd naar het nieuwe gedeelte. "We hebben bewust een grote glazen pui aan de voorzijde geplaatst, zodat we voorbijgangers een stukje beleving kunnen geven hoe we werken. Komende week kunnen mensen zien hoe we de oliebollen klaarmaken en gaan bakken."

Alles wordt altijd vers bereid door Edwin en Els en hun werknemers. "Ik wil 's morgens leeg beginnen en 's avonds leeg eindigen. Alles moet altijd vers, vers, en nog eens vers zijn."

"Een koekje of gebakje kun je overal kopen, maar voor de echte lekkernijen komen de mensen nog graag naar onze banketbakkerswinkel. Wij proberen alles zó te maken dat het te mooi is om op te eten en te lekker om te laten staan", lacht Els.

Klanten zijn altijd welkom in de winkel aan het Scheldeplein. Op www.banketbakkerijprins.nl staat meer informatie en kan heerlijk gebak besteld worden in de webshop.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }