• Een shot uit de film van Marc Verburg.
• Een shot uit de film van Marc Verburg. Foto: Marc Verburg

Marc Verburg maakt video van verlaten Nedstaalfabriek

Algemeen 1.721 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Nieuw-Lekkerlander Marc Verburg heeft deze week een video op Youtube geplaatst waarin hij samen met een vriend de verlaten staalfabriek van Nedstaal in Alblasserdam bezoekt.

"Dit is één van de locaties waar ik al bijna zes jaar naar uitkijk", laat Marc weten. "Het is een locatie bij me in de buurt en rij er al zoveel jaren langs en om het nu van binnen te zien is wel echt heel speciaal."

Marc heeft als hobby het bezoeken van verlaten locaties. In de regio heeft hij ook al eens een bezoek gebracht aan het verlaten Refaja ziekenhuis in Dordrecht en daar een video over gemaakt.

De hobby van Marc Verburg heet Urbex. Het bezoeken en filmen van verlaten gebouwen kunnen fabrieken zijn, intacte villa's, hotels.

Marc: "Het enige probleem van de hobby die ik heb, is dat het niet legaal is. Je komt op plekken waar je eigenlijk niet mag komen maar toch alles wil vastleggen voor m'n kijkers. Het is vooral leuk dat er nog beeldmateriaal is van hoe het er nu uit ziet tijdens de sloop en voor de sloop, zoals bij Nedstaal.

De video van Marc Verburg duurt 14 minuten en is te zien op https://youtu.be/K7NveT4L6ZQ.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden