CKC Kinderdijk wint spannende pot

Sport 121 keer gelezen

ALBLASSERDAM • CKC Kinderdijk heeft afgelopen zaterdag 26 oktober de uitwedstrijd tegen KCR in Ridderkerk nipt gewonnen.

Het beloofde voor Kinderdijk een pittige pot te worden aangezien Kinderdijk op de 7e en KCR op de 4e plek stond. Met Simone Hoek in de basis was er één verandering t.o.v. de opstelling van vorige week. Lotte van de Lusgraaf was afwezig. KCR ging voortvarend van start en legde na slechts 8 seconden spelen de eerste bal in de korf. Nog geen minuut later volgde de tweede.

Na 5 minuten spelen en door scores van Martijn Kreuk, Simone Hoek en Max Donkervoort stond Kinderdijk voor met 2-3. In deze wedstrijd was goed te zien dat Kinderdijk veel feller was dan in de afgelopen wedstrijden. Halverwege de eerste helft was de stand gelijk en 8 minuten voor tijd was er weer een minimaal verschil van 1 punt in het voordeel van Kinderdijk. Zeven minuten voor tijd was er de eerste wissel aan de kant van CKC. Ruben Groenendijk kwam binnen de lijnen voor de zieke Daan de Vrieze. Toen het tijd was voor de thee was de stand weer gelijk, 11-11.

Na 4 minuten in de tweede helft en na veel onderscheppingen van beide kanten was er de eerste score, wederom voor KCR. Maar ook deze keer na 4 scores, van Marjolein Verkerk, Max Donkervoort, Laura Verveer en Simone Hoek lag Kinderdijk halverwege de tweede helft voor met 12-15. KCR liet het er niet bij zitten en kwam twee minuten voor tijd sterk terug tot een voorsprong van 17-16. Maar door een treffer van Laura Verveer anderhalve minuut voor tijd werd het toch weer heel erg spannend. Dat was zeker ook te voelen bij de toeschouwers langs de kant. Gelukkig voor de meegereisde Kinderdijk supporters kon Simone Hoek het weer niet laten en scoorde 30 seconden voor tijd het winnende punt. Eindstand 17-18. Ondanks de winst veranderd er voor Kinderdijk niks aan de stand en ook KCR blijft op de vierde plek staan.

De scores: Max Donkervoort 5x, Martijn Kreuk, Laura Verveer en Simone Hoek 3x, Ruben Groenendijk, Amanda Temmer, Menno Boten en Marjolein Verkerk 1x.

Dit was voorlopig de laatste wedstrijd van het veldseizoen. Na het zaalseizoen wordt deze competitie weer vervolgd. De eerste wedstrijd in de zaal is op zaterdag 23 november. Het programma voor deze dag is nog niet bekend.