Logo hetkontakt.nl/klaroen
• Koen, Jason en Stijn behaalden hun Mediawijsheid paspoort,
• Koen, Jason en Stijn behaalden hun Mediawijsheid paspoort,

De Lage Waard: leerlingen en ouders wegwijs in social media

  •   73 keer gelezen

PAPENDRECHT • CSG De Lage Waard hield afgelopen week samen met DNL (theatercollectief) en Jacqueline Kleijer van Bureau Jeugd & Media een ouderavond over mediawijsheid.

Zij gingen in op de voordelen van social media, maar maakten ouders ook bewust van de gevaren. Deze avond werd georganiseerd als afsluiting van de mediawijsheid-lessen die de brugklassen hebben gevolgd het afgelopen semester. De leerlingen hebben de lessen afgerond met een toets die is beloond met een Mediawijsheid paspoort.

Jacqueline Kleijer van Bureau Jeugd en Media gaf ouders aan de hand van voorbeelden uit de praktijk en nagespeelde thuissituaties handige adviezen op het gebied van social media. Onderwerpen als gamen, cyberpesten, privacy en het bespreken van issues, kwamen aan bod. V

Herkenning
Veel ouders vonden herkenning in de nagespeelde situaties door de acteurs van DNL. Na afloop konden ouders nog even napraten en vragen stellen.

Jelle van Beuzekom, afdelingsleider brugklassen havo/vwo kijkt terug op een geslaagde avond: "We merkten dat ouders veel vragen hadden over mediaopvoeding. Ook uit gesprekken met leerkrachten van de basisscholen in deze regio kwam dat naar voren. Daarom hebben we naast de lessen mediawijsheid voor leerlingen ook een avond over mediawijsheid voor ouders georganiseerd. De avond is zeker voor herhaling vatbaar."

Geurt Mouthaan
Redacteur/fotograaf van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl. Tevens betrokken bij Het Kontakt Media (Special Products).
Volg @GeurtMouthaan op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier

HET KONTAKT OP FACEBOOK }