Logo hetkontakt.nl/klaroen

Plaatselijke partijen botsen in Papendrechtse raad; motie van wantrouwen weggestemd

  •   137 keer gelezen

PAPENDRECHT • De twee plaatselijke politieke partijen OP en PAB in de Papendrechtse gemeenteraad zijn donderdagavond 17 oktober stevig met elkaar gebotst.

Het ging om een vertrouwenskwestie in de zaak van fietsenzaak Korteland, die graag van winkelcentrum Westpolder naar de Coornhertstraat in Papendrecht wil verhuizen, maar daarvoor geen toestemming krijgt van de gemeente. Jaap Hoogeveen, raadslid namens het Papendrechts Algemeen Belang (PAB) heeft Ruud Lammers, raadslid namens de andere lokale politieke partij Onafhankelijk Papendrecht (OP), tijdens een gemeenteraadsvergadering in juli beticht van het verspreiden van desinformatie over deze kwestie.

Opzettelijk misleiden
Dit wordt door Ruud Lammers bestreden. "We vinden het jammer dat term desinformatie is gebruikt", aldus Ruud Lammers. "Desinformatie is opzettelijk misleidende informatie verspreiden en dat heb ik niet gedaan."

Ruud Lammers vond dat hierdoor een vertrouwensbreuk onder meer was ontstaan tussen Jaap Hoogeveen en zijn persoon. Daarom moet hij volgens Lammers ontzet worden uit zijn rol als voorzitter van de commissie Algemene Bestuurlijke Zaken. Deze taak kan hij volgens Lammers nu niet meer naar behoren uitvoeren.

Continu zwart maken
Jaap Hoogeveen gaf donderdagavond aan dat hij nog steeds staat achter zijn opmerking dat Ruud Lammers desinformatie heeft verspreid. Volgens hem is de term van toepassing omdat Lammers hem en ook wethouder Arno Janssen continu zwart heeft gemaakt. Wethouder Janssen zou volgens Lammers verkiezingsbeloften gebroken hebben dat zijn partij de zaak Korteland na de verkiezingen wel tot een goed einde zou brengen, mocht het PAB in het college terecht komen. Nu het PAB in het college zit, is van die belofte niets terecht gekomen, vindt Lammers.

Ruud Lammers diende daarom  een motie in om Jaap Hoogeveen uit zijn functie als voorzitter van de commissie Algemene Bestuurlijke Zaken te zetten. Deze motie werd weggestemd. Alleen Lammers' eigen partij OP stemde voor.

Leon van den Dool (CDA) vatte de gevoelens van de overige raad samen toen hij zei: "Ik wil zo min mogelijk woorden wijden aan deze motie. Hij is zinloos, niet goed voor de verhoudingen en we stemmen er niet mee in."

Volgens Trijntje van Es (D66) is de motie treurig en beide lokale fracties fouten gemaakt. "Die moet je niet met deze motie uitvechten maar onder een borrel bespreken."

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }