Afbeelding
Foto: Wouter Sieuwerts

In de Drechtsteden gaat groep 6 de strijd aan met klimaatverandering

Algemeen 104 keer gelezen

PAPENDRECHT • Over de hele wereld wordt er druk vergaderd en gesoebat door 'volwassenen' over klimaatverandering. In dagenlange vergaderingen wordt besproken wat er nou eigenlijk aan de hand is maar vooral ook wie het op moet lossen en wie dat mag betalen. Heel, heel langzaam komt er beweging en worden er plannen gemaakt.

Ondertussen wordt de nieuwe generatie, de generatie die volwassen wordt in een wereld vol van verandering, nauwelijks betrokken in de plannen. Terwijl juist de kinderen van nu ervoor kunnen zorgen dat het oude denken wordt doorbroken om een nieuwe toekomst te ontdekken.

Op school aan de slag met het klimaat In de Drechtsteden hebben de afgelopen weken 250 groep 6 leerlingen plannen gemaakt over het klimaat. Onder meer de Prins Florisschool aan de Lindenzoom 3 in Papendrecht doet hieraan mee.

De leerlingen hebben nagedacht over wat zij belangrijk vinden, waar ze invloed op kunnen uitoefenen en hoe ze dat zouden willen aanpakken. Onder begeleiding van een workshopleider is gebrainstormd over verschillende thema's: energie, water, afval en vervoer. De leerlingen hebben zelf een thema uitgekozen dat hen het meest aanspreekt.

Voor verdere verdieping is de hulp ingeschakeld van experts op het gebied van het gekozen thema. Deze experts zijn verbonden aan allerlei bedrijven uit de regio die zich met duurzaamheid bezighouden.

Na twee bijeenkomsten is de grote vraag: Wat willen we doen voor een beter klimaat? Door middel van goed samenwerken, overleggen, brainstormen en knopen doorhakken maken zij een video waarin zij hun ideeën of plan laten zien.

De leerlingen presenteren de video op 15 november in de Duurzaamheidsfabriek tijdens de KinderKlimaatTop. Over de KinderKlimaatTop In opdracht van de Drechtsteden en Duurzaamheidscentrum Weizigt organiseert het LeXlab de KinderKlimaatTop Drechtsteden 2019.

De KinderKlimaatTop is voor leerlingen van groep 6 van het basis onderwijs, waarbij de kinderen worden uitgedaagd om na te denken over hoe zij hun eigen school kunnen verduurzamen en oplossingen te bedenken voor energie, mobiliteit, water en afval. Het LeXlab begeleidt en verzorgt de gastlessen samen met het bedrijfsleven. Zie ook: www.youtube.com/watch?v=Qufj5ItUd9g.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Politie pakt Papendrechter op bij oprollen internationaal phishing-netwerk Nieuws 18 apr, 11:24
Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden