Afbeelding
Foto: Liesette Lorier-Oudijn

VVD Alblasserdam: 'Worden plannen Kinderdijk op tijd gerealiseerd?'

Algemeen 186 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Worden alle plannen om de bezoekersstromen naar de molens van Kinderdijk in goede banen te leiden op tijd gerealiseerd? Die vraag stelde de VVD afgelopen week tijdens de commissievergadering in Alblasserdam, waarbij het Gebiedsperspectief Kinderdijk werd besproken.

Uitgangspunt van de plannen is om een einde te maken aan de overlast van de grote toestroom van toeristen naar het wereldberoemde molencomplex en er zelfs voordeel uit te gaan trekken. Bijna te mooi om waar te zijn, zo vatte Arjan Dekker namens de liberalen samen. "Al die ideeën om de bezoekersstromen te reguleren moeten nog uitgewerkt worden. Wij maken ons grote zorgen of dat op tijd lukt. Neem de maatregelen rond het voorkomen dat toeristen hun auto parkeren in Kinderdijk; er is nu al regelmatig flinke overlast aan de Kinderdijkse kant van Alblasserdam. Gaat het lukken om dat voor 1 april rond te krijgen?"

Wethouder Arjan Kraijo kon die toezegging niet voor honderd procent doen. "Op korte termijn zullen we daar fors moeten investeren, geld dat we later via opbrengsten uit toerisme weer later terug hopen te krijgen. Het is een behoorlijke toer om de parkeermaatregelen voor 1 april uit te voeren. Ik durf niet te beloven dat die datum gehaald gaat worden. Overigens merken we dat naast het groeiende vervoer over water, ook het aantal individuele bezoekers dat met de auto komt toeneemt."

Zondagsrust
De SGP vroeg bij monde van Harrold van Vliet vooral aandacht voor de zondagrust. "Die wordt in het Gebiedsperspectief maar summier benoemd. En wat betreft de plannen voor shows in theatervorm: daar zijn we principieel op tegen." Kraijo: "In het verhaal dat we over het gebied willen gaan vertellen komt het christelijke karakter en als onderdeel daarvan de zondagsrust zeker aan bod. Daarnaast kunnen we ook sturen op het verkopen van een lager aantal toegangsbewijzen op zondag."

Molenkade
Daarnaast vroegen meerdere partijen naar de stand van zaken rond de entree naar Kinderdijk via de Molenkade. ""Wordt deze autovrij per 1 april volgend jaar?" Wethouder Kraijo gaf aan dat er op dit gebied vorderingen worden gemaakt. "De Molenkade zal in principe voor langzaam verkeer zijn; wandelaars en fietsers. Daarvoor moet deze route nog wel aangepast worden. We zijn in overleg met de gebruikers, zoals BioKaas Kinderdijk. Het is een uitdaging om ruimte te houden voor de vrachtwagens die naar dit bedrijf aan de Molenkade rijden."

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Lange rij geparkeerde auto's langs de Anthony Fokkerweg in Papendrecht.
Nog geen plannen voor extra maatregelen rondom Fokker in Papendrecht: 'Veel zieken gehad' Nieuws 2 uur geleden
• Het grasveld tussen de Jacob Catslaan en de Douwes Dekkerlaan, met rechts het pand dat nu aangekocht wordt.
Nieuwe woonwijk langs Douwes Dekkerlaan in Papendrecht weer een stap dichterbij Nieuws 3 uur geleden
Afbeelding
Papendrechtse N3-brug over Merwede gaat dicht van woensdag- op donderdagnacht Nieuws 4 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden