Foto: Bert Bons

Wethouder Janssen leest duurzaam verhaal voor

  •   31 keer gelezen

PAPENDRECHT • Wethouder Arno Janssen van de gemeente Papendrecht heeft donderdagochtend 10 oktober een duurzaam verhaal voorgelezen aan enkele jonge leerlingen van de plusgroep van IKC Beatrix in Papendrecht.

Donderdag 10 oktober is het Dag van de Duurzaamheid voor het onderwijs. Ook Papendrechtse scholen besteden hier aandacht aan en de gemeente juicht dit van harte toe. Om dat extra kracht bij te zetten, heeft wethouder Arno Janssen een verhaal voor aan leerlingen uit de plusgroep van IKC Beatrix. Het verhaal is speciaal voor deze editie van de Dag van de Duurzaamheid geschreven en ging onder meer over zonnepanelen, afval opruimen en samenwerking voor een beter milieu.

Wethouder Janssen genoot van het voorleesmoment, dat plaatsvond in de bibliotheek aan de Veerweg. "De laatste keer dat ik aan kinderen voorgelezen heb, is alweer wat jaren geleden. Toen waren mijn eigen kinderen klein en zaten we geregeld op het grote bed met een voorleesboek."

De juf van de school was lovend over de voorleeskunde van de wethouder, maar vond nog wel dat er een aantal moeilijke begrippen in het boek stonden. "We hebben het met de kinderen nog niet over alle onderwerpen gehad." De juf kreeg het boek mee om het later nog eens rustig met de kinderen door te nemen.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }