Foto: Izaak van den Berg

Officiële opening Odensehuis in Papendrecht

  •   48 keer gelezen

PAPENDRECHT • Het Odensehuis in Papendrecht is op donderdag 3 oktober officieel geopend door wethouder Corine Verver.

Het Odensehuis bevindt zich aan de Gerbrandystraat nummer 31 in Papendrecht en is een gezellige informatie- en ontmoetingsplek voor mensen met geheugenverlies als gevolg van (beginnende) dementie.

Voor de opening had het bestuur een boeiend programma samengesteld met onder andere lezingen van Tineke Sleen en Annette van Maanen. Ook was er een interview tussen de coördinator, Marjan Middelburg, en gasten van het eerste uur. Door de gasten uit de zaal werd enthousiast gereageerd.

Na de officiële opening werd het bestuur verrast door de Rotary uit Alblasserdam-Kinderdijk. De Rotary verzorgt al een aantal jaren een fietsmolentocht, waarvan de opbrengst bestemd is voor een goed doel. Dit jaar was het goede doel het Odensehuis in Papendrecht. De totale opbrengst is nog niet bekend, maar zal waarschijnlijk binnen een week of drie in deze krant bekend worden gemaakt. De woordvoerder van de Rotary deelde wel mee, dat het Odensehuis op minimaal 10.000 euro mocht rekenen.

"Daar wordt je stil van", reageert Piet Bezemer van het Odenshuis in Papendrecht. Hierna was er nog een ontspannen samenzijn met alle genodigden, gasten,  gastvrouwen en gastheren, mantelzorgers en familie.

Het Odensehuis is geopend op maandag en donderdag van 10.00 tot 15.00 uur. De wens is om dit in het eerste kwartaal van 2020 uit te breiden naar drie dagen. Het Odensehuis is laagdrempelig, iedereen kan er eens binnen stappen om te zien wat er gebeurt en hoe een en ander in zijn werk gaat. Er zijn altijd vrijwilligers nodig, en voor gasten uit Papendrecht en omliggende plaatsen is er altijd plaats en tijd. 'Het voelt als een warm bad', vertelde een van de gasten. "Als leiding zeggen we dan: daar doen we het voor!"

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }