Afbeelding

Geen inschrijvingen voor concessie waterbus

Algemeen 407 keer gelezen

REGIO • De aanbesteding van de Waterbus, de veerverbinding tussen de Drechtsteden en Rotterdam, loopt moeizaam. Op de nieuwe vervoersconcessie, die in december 2021 moet ingaan, heeft zich geen enkele partij ingeschreven.

Dat meldt de Zuid-Hollandse gedeputeerde Jeanette Baljeu vandaag aan Provinciale Staten. Een verslag daarvan staat op de website van Binnenlands Bestuur. Baljeu wil de aanbesteding opnieuw bekijken. "De provincie gaat de komende periode, onder andere door middel van het consulteren van marktpartijen, inventariseren hoe binnen afzienbare tijd alsnog tot een geslaagd aanbestedingsresultaat kan worden gekomen", schrijft Baljeu.

Afgehaakt
De huidige exploitant van de waterbus is Aquabus BV, een joint venture van wegvervoerder Arriva en veerbootexploitant Doeksen. Of de vervoerders definitief zijn afgehaakt of wachten op andere voorwaarden in de aanbesteding is niet duidelijk. De partners willen volgen Binnenlands Bestuur geen commentaar geven 'zolang de aanbesteding nog loopt.'

Kader
De waterbusverbinding is al zo'n twintig jaar oud, en wordt sinds 2010 door Aquabus geëxploiteerd. Jaarlijks maken zo'n 1,9 miljoen passagiers gebruik van de 13 schepen van de exploitant. Het huidige contract loopt tot 2022. Vorig jaar heeft de provincie Zuid-Holland, als concessieverlener,  een nieuw beleidskader opgesteld over de aanbesteding van de waterbus, waarin ze vooral wil inzetten op schoner vervoer, betere kwaliteit en een beter aansluiting tussen aanbod en klantbehoefte. Jaarlijks legt de provincie 5 miljoen euro bij.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Het grasveld tussen de Jacob Catslaan en de Douwes Dekkerlaan, met rechts het pand dat nu aangekocht wordt.
Nieuwe woonwijk langs Douwes Dekkerlaan in Papendrecht weer een stap dichterbij Nieuws 2 uur geleden
Afbeelding
Papendrechtse N3-brug over Merwede gaat dicht van woensdag- op donderdagnacht Nieuws 3 uur geleden
• Miriam en Anneke van de Voedselbank nemen de opbrengst in ontvangst.
Back to the Sixties reünie voor de Voedselbank groot succes Nieuws 3 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden