Afbeelding

Gemeenten tekenen voor 'uniek sporten'

Algemeen 164 keer gelezen

OTTOLAND • De gemeenten Molenlanden en Gorinchem ondertekenen op woensdag 9 oktober het convenant Uniek Sporten. Wethouder Bram Visser (Molenlanden) en wethouder Joost van der Geest (Gorinchem) zetten ieder namens hun eigen gemeente hun handtekening onder het convenant.

De gemeenten willen een inclusieve samenleving waarin iedereen mee kan doen aan dagelijkse activiteiten zoals sporten en bewegen. Met iedereen wordt bedoeld alle kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen, met of zonder beperking. Met de ondertekening van het convenant onderstrepen de gemeenten dat sporten en bewegen voor iedereen mogelijk is. Uniek Sporten gaat sportaanbieders in de twee gemeenten ondersteunen om dit mogelijk te maken. Daarnaast kunnen de sportaanbieders hun sportaanbod online zichtbaar maken via de site en app van Uniek Sporten.

Uniek Sporten, een initiatief van Fonds Gehandicaptensport, vindt dat sporten voor iedereen belangrijk is. Een beperking hoeft daarbij geen belemmering te zijn. Bij Uniek Sporten wordt er gewerkt vanuit regionale samenwerkingsverbanden die het sportaanbod voor mensen met een beperking bevorderen. Vanuit deze samenwerkingsverbanden worden sportaanbieders ondersteund die gehandicaptensport willen aanbieden. Ook worden mensen met een beperking geholpen in het vinden van de juiste sport. Via de website van Uniek Sporten of de app worden sporters en sportaanbieders met elkaar in contact gebracht. Met Uniek Sporten zorgen Fonds Gehandicaptensport en haar partners ervoor dat nog meer mensen met een beperking kunnen genieten van sport en bewegen.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Zestien pupillen van AAA presteren goed bij eerste competitiewedstrijd Sport 8 uur geleden
Afbeelding
Jongen belandt onder betonwagen na aanrijding op rotonde in Alblasserdam; komt net niet onder de wielen terecht 112 9 uur geleden
• Het monument van de Mission Belle.
Presentatie van herdruk boek Mission Belle in Nieuw-Lekkerland Nieuws 9 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden