Afbeelding
Foto: stockfoto

Start van Financieel Café in Alblasserdam

Algemeen 181 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Vertegenwoordigers van het Repair Café, de Voedselbank en SchuldHulpMaatje in Alblasserdam hebben de handen inéén geslagen om een ontmoetingsplaats te creëren voor mensen die op de één of andere manier meer inzicht in hun financiële omstandigheden willen krijgen.

Daar kunnen heel verschillende redenen voor zijn, zoals het bereiken van de volwassen leeftijd van kinderen. En wat betekent het voor mij financieel als mijn kinderen gaan studeren? Hoe zit het met allerlei regelingen waar iedereen wel of niet voor in aanmerking komt?  Wat zijn de financiële consequenties van scheiden of overlijden van een partner?

Maar ook zaken als het omgaan met een verminderd inkomen of tegenvallende uitgaven. Hoe voorkom ik dat er schulden ontstaan of dat ik in de omgeving van de armoede grens beland? Of hoe kom ik nu juist uit deze omstandigheden?

Eveneens kan informatie worden uitgewisseld over wat men op internet kan vinden en waar en hoe precies; kennis nemen van de digitale wereld dus.

Het Financieel Café wil vooral mogelijk maken dat iedereen gehoord wordt en dat men elkaar kan helpen door het delen van ervaringen.

Daarnaast zullen over ter zake doende onderwerpen informatiebesprekingen worden georganiseerd, waarbij deskundigheid wordt ingeroepen. Tevens zal er gelegenheid worden gecreëerd om ook problemen te bespreken in een persoonlijke setting

De organisatie van het Financieel Café zal haar oor te luisteren leggen naar welke vragen er vooral leven bij de deelnemers van dat moment en welke problemen te overwinnen zijn. Zo is ieders inbreng van belang en kan misschien een goed vervolg krijgen.

De meetings vinden plaats in het gebouw het ParticiPand aan de Lelsstraat 2 in Alblasserdam; in het leslokaal naast de hoofdingang. De eerste keer is op dinsdag 8 oktober en vervolgens alle eerste dinsdagen van de maand, van 14.00 tot ongeveer 15.15 uur.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Politie pakt Papendrechter op bij oprollen internationaal phishing-netwerk Nieuws 18 apr, 11:24
Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden