DOK 11 ClubkasRun: bijna 900 deelnemers

Algemeen 163 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De DOK 11 ClubkasRun heeft dinsdagavond 17 september 3450 euro opgeleverd voor de deelnemende verenigingen.

Het evenement is al jaren onderdeel van het Havenfestival in Alblasserdam en DOK 11 is sinds vorig jaar verantwoordelijk voor de sponsoring. De organisatie is in handen van DOK 11 in samenwerking met Atletiek Afdeling Alblasserdam.

Nieuw tijdens deze editie was het parcours bij start en finish Dat was verbeterd en de parkeerplaats op De Dam werd deze keer in zijn geheel gebruikt als verzamelplaats voor de verenigingen, wat een verbetering was voor zowel de veiligheid als de sfeer.

Iedere deelnemer verdiende per gelopen ronde 1,50 euro voor de clubkas van zijn of haar favoriete sportvereniging. Lid of geen lid, iedereen mocht meedoen.

Na afloop kregen alle deelnemers na afloop een fles water en een verfrissend perenijsje.

Naast de ronde-bedragen verdienen clubs nog een bonus, mogelijk gemaakt door het Ondernemersfonds Alblasserdam. Hoe hoger de vereniging in het klassement van aantal gelopen rondes is geëindigd, des te hoger de bonus.

De winnaar van deze editie is, net als in 2018: Gymnastiekvereniging Kracht door Oefening (KDO).

Leden en sympathisanten van KDO liepen in totaal 359 rondes van 2,5 kilometer. Zij verdienen daarmee ruim 660 euro voor de clubkas van KDO.

De tweede plaats is voor CKC Kinderdijk met 331 rondes. Dat is een minimaal verschil met de nummer drie: VV De Alblas waarvoor 323 rondes werden gelopen.

Hekkensluiter van het klassement was de Alblasserdamse IJsclub. Deze vereniging liep voor het eerst mee met twee deelnemers in de jeugd. Hoewel dit aantal officieel niet onder de bonusregeling valt, heeft DOK 11 toch besloten om eenmalig een uitkering te doen van 25 euro als aanmoedigingsbijdrage voor deze club. DOK 11 hoopt deze en alle andere verenigingen volgend jaar met nog meer deelnemers (renners of wandelaars) op het parcours terug te zien.